Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Termékenységfokozó hatással bír a Lilium Acoustic újdonsága

Az anyaság érzését örökíti meg egy dalban a Lilium Acoustic. A Csillagom címet viselő új dalukat a frontember, Lili várandóssága indította útjára, és már, mint friss anyuka mutathatja meg e különleges szerzeményt a világnak.

„Mint utólag kiderült, a dal szövegéhez az első várandósságom adta az ihletet Sütő Lalinak, a Lilium Acoustic basszusgitárosának. Egy gyönyörű szöveget írt nekem férfi létére azokról az anyai érzésekről, amikor egy nő átéli azt a csodát, hogy egy új élet születik meg benne. Ez a szöveg jóval később, szinte véletlenül, Székely Veronikán, a zenekar hegedűs-vokalistáján keresztül jutott el hozzám, aki azonnal megihletődött és az alap dalötlet az ő fejéből pattant ki, amit Szőllősi Lala gitárossal véglegesítettek. A hangszerelést mindenképp szerettük volna nagyon minimálra venni, ezért csak hegedű, gitár, tapan néhány kiegészítő dobbal együtt és ének van benne.” – meséli Träger Lili a zenekar énekese a dal indulásáról. 

„Az alapötlet szerint ezt a dalt csak Lilivel ketten játszottuk volna. Az eredeti kíséretet, az akkor másfél éves kislányom leharcolt játék ukuleléjén játszottam fel, találomra lefogott akkordokkal, ugyanis se ukulelézni, se gitározni nem tudok. Ezt elküldtem Lilinek, hogy játssza el, mert ő tud ukulelézni. Mikor rákérdezett, hogy milyen akkordokat fogok (amit egyébként azóta se tudok megmondani), kiderült, hogy teljesen rosszul hangoltam be a hangszert. De olyan szépen szólt mindez, hogy mindketten teljesen beleszerettünk a dalba. Ekkor behívtuk Lalát, hogy segítsen ki minket valami eljátszható kísérettel. Ő pedig olyan szépet alkotott, hogy teljesen elvetettük az ukulele ötletét. A gitár mellett viszont éreztük, hogy csak kellene dob is ide. Bordás Zoli kiválasztotta a legősibb hangzású hangszereit és egy fantasztikus alapot kreált az egész dal alá.” – teszi hozzá Veronika.


forrás: Bodó Bence