Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Hard technoval jelentkezett az élő elektronikában utazó The Hybrid Drummer Duo

Hard techno dal született az élő elektronikában utazó The Hybrid Drummer Duotól. A hibrid dob szett és basszusgitár különleges megszólalásából kialakuló NiSaGa az első megjelenő dal, amióta a korábban három fős zenekarból duó lett.


„A The Hybrid Drummer Trióval (Szatmári 'Dure' György, Domonkos Gábor, Jancsovics Máté) 2018-ban elkezdtük feltérképezni a különböző elektronikus tánczenei műfajokat, hogy melyiket hogyan tudnánk élőben megszólaltatni. Ekkor drum and bass, trap és house dolgokkal kísérleteztünk, de egyre inkább a minimalista, a technosabb felfogás kezdett el érdekelni, ezért duó felállásra váltottunk Gabival. Ezzel ugyan limitáltuk a saját lehetőségeinket, de mégis közelebb kerültünk ahhoz a hangzáshoz, amt szerettünk volna megvalósítani.” – mondja a The Hybrid Drummer nevet viselő Jancsovics Máté a felállás változásáról.

A techno felé nyitást pedig most a közönség is érezheti, az első dal, ami ebben a duó felállásban jelenik meg a stíluson belül az erőteljesebb zenékhez közelít. A NiSaGa inspirációjáról Máté ezt mondta el:
„A most megjelenő NiSaGa című track egy hardcore technoba hajló cucc, ahol a tempó és az energia diktál. Főleg a basszusszintik és dobminták tekergetései inspirálták, és az, hogy zúzhassunk a hangszeren. Amikor voltam ilyen bulikban, abból nagyon sokat inspirálódtam, az ott lévő energiákat próbáljuk meg átadni hangszerekkel.”


forrás: Bodó Bence