Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Edda akusztik a Gödöllői Királyi Kastély udvarán

Ezernyi érzés, megannyi emlék csap össze július 21-én a Gödöllői Király Kastélyudvarában, hiszen nem elég, hogy az ország egyik leginkább léleknyitogató rockzenekara, az Edda Művek zenél majd a nyári éjszakában, ráadásul mindezt akusztikus felállásban teszik, egyszerű vallomássá csupaszítva a dalaikat. 

Pataky Attila mesélt a közelgő koncert kapcsán. „Réges-régen mi voltunk a legelső rockegyüttes itthon, akik meg merték lépni, hogy a hangot letekerve, akusztikus verzióban adják elő a nótáikat. Érzékeny történet ez, mert egy unplugged bulinál az addigi távolság egyszer csak megszűnik a közönség és zenész között, és többé nem fednek el a fények, meg a hangerő, itt nem lehet mellébeszélni, mert egyértelműen hallatszik, ki mit tud kihozni magából, meg a hangszeréből.” – meséli Attila, majd hozzáteszi, hogy ezt a legelső alkalmat legalább negyed százada, maga Zorán rendezte, és a televízió is közvetítette - sőt, a csapat nem sokkal később, nagyon fiatalon elhunyt gitárosa, Kun Peti is játszott ezen a bulin.

„Egyszerűen beleszerettünk a műfajba, mert annyira egyszerű, és közben annyira nagyszerű is. Azóta az elmúlt évtizedekben minden évben vannak alkalmak, ahol mindenféle nagyzenekari fellengzősség nélkül, ilyen puritán egyszerűséggel adjuk elő a repertoárt. És összességében kiválóan működünk így is, hiszen ez a verzió kíméletlenül megmutatja az Edda Művek hitvallását is, hogy nálunk a zene az első, nincs rejtegetni valónk.” Pataky Attila csapata amúgy legutóbb 2019-ben játszott a Grassalkovich- kastély udvarán, teltház előtt, és ebben semmi meglepő nincsen. A jövőre fél évszázadot ünneplő együttes élő legenda, a nevükhöz kötődő dalok pedig egytől-egyig megkerülhetetlen klasszikusok a hazai rocktörténetben – így az Álmodtam egy világot, a Hűtlen, vagy éppen a Kölyköd voltam csak pár azokból a szinte örökzöldnek számító tételből, amik kifejezetten jól állnak majd akusztikus feldolgozásban az impozáns kastélyudvarnak.

Dallamokban, érzelmekben, és műfajokban nem lesz hiány idén sem a gödöllői nyárban –az érzelmekkel teli klasszik’ rock után július 22-én az egyedülálló zenei kozmoszba szippantó, szimfonikus metalkoncert, a Leander Oktett produkciója veszi át a stafétát az Edda Művektől.

A koncertek dátumai:


forrás: Rocket Queen Press