Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM JÚLIUSBAN

Eljött július utolsó napja, így hozom is a hónap során megjelent kedvenc dalaimat. Júliusban sok-sok eklektikus szerzemény, album került kiadásra, íme azok, amelyek valóban megfogtak.

TRE LUNATIC - MÉZ
Igazi stíluskavalkádot, ínyencséget jelent a Tre Lunatic munkássága. A magyarul és angolul egyaránt alkotó csapatban ugyanis három egymástól eltérő zenei háttérrel rendelkező fiatal bizonyít, így dalaikban metál, rock, elektronikus jegyek keverednek. Mátyás Gábor, Bikali Sándor és Tarcsai Ádám formációja immáron öt klipet, valamint egy kislemezt tudhat magáénak, hamarosan pedig érkezik első nagylemezük. Ám addig is itt van új számuk, a Méz, ami kissé eltér a korábban megszokott hangzástól, ugyanis számtalan olyan sáv szerepel benne, amit elsőre talán szintetizátornak gondolnánk, holott valójában a saját hangjukat, illetve különböző tárgyak zörejeit eltorzítva hozták létre ezeket. 


HŐSÖK - MARADOK BENT
A Hősök 2001 óta a hazai rap-, poprap-szcéna meghatározó formációja, ám a duó fennállása eddigi legnagyobb szünetét produkálta idén, Eckü és Mentha ugyanis év elején jelentkezett utoljára új anyaggal. Megérte azonban várni, hiszen egy felszabadító, nyári slágerrel rukkoltak elő a srácok CéAnne oldalán. A Maradok bent-tel az élményekre, a fontos dolgok megbecsülésére hívja fel a figyelmet a trió. A klipet Mentha és Kováts Domonkos rendezte, a dal zenéjét Diaz jegyzi.             
     

 BYEALEX ÉS A SLEPP - VALAMIBEN
ByeAlex-nek sosem kellett egy kis pikantériáért a szomszédba mennie. Az előadó népszerűsége vélhetően ennek is köszönhető, továbbá annak, hogy képes egyszerre felszabadító, ugyanakkor mély hangulatokat megjeleníteni dalaiban. Alex egyik visszatérő témája a halál, a Valamiben dalban is többek között ez a jelenség kerül fókuszba. A szám zenéjét, szövegét Alex álmodta meg. A szerzemény végleges formáját Somogyvári Dani munkájának, a klipet pedig leho-nak köszönhetjük.

 

 szerző: nikiahatos