Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Izgalmas hangzás, török jegyek és őszinteség Kiss Kevin új dalában

Az Isztambulhoz klip is készült, ahol a tavalyi X-Faktor döntőse több oldaláról is megmutatkozik: énekes és lovász fiú, aki nem felejti el, honnan jött.


Kevin szeret kísérletezni dalaiban, és nem volt ez máshogy az Isztambulnál sem. „Kiskorom óta nézek török sorozatokat, és mindig figyeltem ezekben a zenékre is. Emiatt lehet, hogy a török dallamjegyek megmaradtak bennem. Amikor megfogtam a gitárt, még nem tudtam, mit szeretnék írni, csak lefogtam az akkordokat és beugrott, hogy passzolna ehhez ez a világ” – fogalmazott az énekes-dalszerző.

A dal producere Szakos Krisztián volt, ő segített Kevinnek felépíteni az Isztambul hangzásvilágát. „Krisztián sok török hangszert mutatott nekem a stúdióban, amik nagyon jól szóltak és inspirálóak voltak, ezekből került bele néhány az alapba” – fogalmazott Kevin.

A szövegben a fiatal tehetség személyes élményei is megjelennek, a sorokban őszintén mesél életéről: „Egy lovász fiúból így lesz énekes, a szegénység hidd el, hogy végzetes. Ezek nem tudják, milyen szegénynek születni, a borsodi hegyeknél kezd a nap lemenni, sokan sose tudják meg, milyen igazán szeretni”. A klip is ehhez a hangulathoz igazodik.

„Az egyik, ha nem a legjobb forgatásélményem volt. Szuper volt a stáb és a hangulat, nagyon jól telt az egész nap. Szurma András sztárdizájnert még az X-Faktor alatt ismertem meg, tudtam, hogy készítenek klipeket. Már akkor beszéltünk róla, hogy egyszer szeretnénk közösen dolgozni, és szerencsére ez most össze is jött” – fogalmazott Kevin, aki nagyon élvezte, hogy lovon is ülhetett a forgatáson. Az Isztambult a Videoflow csapata készítette, a rendező-operatőr Kovács Ruben, a kreatív producer-gyártásvezető pedig Szurma András volt. A dalnak egyébként nem csak a hangzásában jelennek meg a keleti jegyek: a videóban is elrejtettek több török érdekességet.


forrás: Varga Zsófi