Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Az AIR egykori énekesnőjével kooperált a Belau

A nemzetközi zenei színtéren is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar, most a sokak által ismert AIR lemez, a Moon Safari női hangjával Beth Hirsch-el alkotott. Ennek végeredménye lett az Ethereal, amely nosztalgikus, álomszerű hangulatával próbálja a hallgatókat kiszakítani a szürke hétköznapokból.


“Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) első számú célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet, zenéjük segítségével. Az inspiráció pedig állandó. A természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

A formáció hét éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt több, mint 200 koncertet adtak 25 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak.

A friss, Ethereal című dalban ezúttal Beth Hirsch volt a közreműködő, akit a francia AIR formáció, legendás Moon Safari lemezéről ismerhet egy szélesebb közeg. "A Moon Safari az egyik legmeghatározóbb lemeze a maga műfajának, így külön öröm volt számunkra, hogy Beth igent mondott a felkérésünkre és megszülethetett ez a picit nosztalgikus, álomszerű dal, amely a közelgő lemezünk egyik üde színfoltja lehet” – mesélte a zenekar, aki a harmadik albumán dolgozik, amely előreláthatólag 2023 októberében lát napvilágot. 

Az ország egyik legkeresetteb export zenekara az egyetlen, budapesti, július 8-ai Várkert Bazáros koncertje mellett idén többet között Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Lengyelországban, Szerbiában, Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában lép színpadra.


forrás: ntrlpool