Ugrás a fő tartalomra

BULI LESZ: Budapestre érkezik az újra összálló Foreign Beggars

A legendás brit hip-hop kollektíva tagjai újra összeálltak, hogy egy exkluzív turnéval ünnepelhessék meg a csapat alakulásának huszadik évfordulóját. A turné során a közönség egy felejthetetlen audiovizuális showra számíthat, ahol korábban soha nem látott felvételek és zenék is helyet kapnak. A négy helyszínes miniturné egyik állomása ráadásul Budapesten lesz, a Dürer Kertben október 23-án, ahol elhunyt zenésztársuk, Ebow Graham, azaz Metropolis életéről is megemlékeznek.


Az újraegyesülési turné egyik sarokköve az ikonikus Asylum Speakrs lemez megünneplése lesz, melyet a DJ Mag minden idők legnagyobb és legalulértékeltebb brit hip-hop albumának nevezett. Ez az album tette a zenekart a brit hip-hop nemzetközi úttörőjévé. 2003-as megalakulásuk óta a Foreign Beggars egyedülálló pályája során underground hip-hop hősökből anélkül vált egy úttörő, elektronikus crossover produkcióvá, hogy akár egy nüansznyit is feladtak volna utánozhatatlan energiájukból és határozottságukból.

Az élő fellépések különlegessége továbbá, hogy a Foreign Beggars limitált kiadású, 20 éves jubileumi bakelit sorozata is csak ezeken a helyszíneken lesz majd elérhető, így a rajongók a koncertélmény mellett kézzel fogható kincsekkel is gazdagodhatnak majd.

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk, amiért összejövünk, hogy megünnepeljük ezt a húsz éves mérföldkövet” – mondta Orifice Vulgatron, a zenekar egyik alapító tagja. – „Ezek a koncertek tanúskodnak majd testvériségünk kitartó szelleméről, valamint arról a hatalmas mennyiségű energiáról, szeretetről és inspirációról, amelyet a hip-hop közösségben és az Egyesült Királyság zenei életében találtunk. Alig várjuk, hogy megosszuk ezt a különleges élményt rajongóinkkal, és hogy tisztelegjünk testvérünk, Metropolis emléke előtt.”

A Foreign Beggars kitörölhetetlen nyomot hagyott a zeneiparban, túlszárnyalva a műfajokat, hogy felvillanyozó előadásukkal nyűgözzék le közönségüket. A hip-hop, a grime és a dubstep egyedülálló keveréke nemzetközi elismerést vívott ki magának, megnyitva az utat a brit előadók és lemezkiadók új hulláma előtt. A turné Londonban kezdődik, majd Budapesten és Prágában folytatódik, végül Varsóban ér véget. A jegyek június 23-tól érhetők el a www.livenation.hu oldalon.


forrás: Nagy Kátya