Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM JÚNIUSBAN

Ahogy már az előző hónapok végén kiderült: idén is folytatom a havi kedvenc dalaim egy cikkben való összegyűjtését. Júniusban sok-sok eklektikus szerzemény, album került kiadásra, íme azok, amelyek valóban megfogtak.

JUHÁSZ ATTILA JACK - MORNING SENSATIONS
A Liszt Ferenc Zeneakadémia főiskolai képzése után Juhász Attila Jack Bellinghamben, a Western Wahington University-n végezte master tanulmányait Chuck Israels tanítványaként, akinek később kollégájává is vált. Jack 1998 óta muzsikál aktívan itthon, főként jazz zenekarokban játszik, valamint megannyi pop produkció zenésze, zeneszerzője, hangszerelője (Budapest Jazz Orchestra, Club 54). A sokoldalú, virtuóz zenész korábban olyan szólólemezekkel ajándékozta meg az igényes zenék kedvelőit, mint a What If I Could, a Serendipity, vagy éppen az Out of Frame. Most pedig itt egy új korong, a 10 dalt tartalmazó Morning Sensations. Jack ezúttal is filmzenei hangulatban gondolkodott olyan stílusok jegyeivel fűszerezve szerzeményeit, mint a jazz, a blues, a klasszikus zene, valamint a minőségi pop rock. Dögös lüktetés, finom romantika, inspiráló kreatív energiák, magas színvonalú töltődés egy helyen. A Morning Sensations-on olyan számokat hallhatunk, mint a Hint, a Madame, a Secret Route, a Canzone, a Waterlily, vagy éppen az Out of the machine.


THE BIEBERS, ORSOVAI RENI - LAVINA
Orsovai Reni az egyik legizgalmasabb női énekhang napjainkban, nem csoda, hogy állandó társai, vagy DENIZ, Rácz Gergő mellett sorra kérik fel közös munkára más előadók is. Így tett nemrégiben Puskás Peti csapata, a The Biebers is, akikkel egy Stranger Things hangulatú klipet forgatott a közös dalt jelentő Lavina-hoz. Ha még nem hallgattad meg ezt a számot, vigyázz, dallamtapadást okoz!


FEDOR KYRA - KIJÁRAT
Fedor Kyra sok-sok éven át bizonyított a háttér énekesek, vokalisták világában, majd sokunk örömére elkezdte megformálni önálló előadóművészetét. Saját számai megalkotása során legtöbbször valóban komoly, mély témákkal foglalkozik, ilyen a kiközösítés okozta magány, a kapcsolatokat megmérgező féltékenység, vagy éppen a mai felgyorsult, érzelemmentes, személytelen, színtelen, szagtalan világ. A hónap során megjelent Kijárat dalát egy közreműködővel (Victoro) adja elő, amelyben a hazánkban túlságosan is gyakran előforduló öngyilkosságokat állítják fókuszba. Aki gondolkodott már azon, hogy véget vessen az életének, vagy megélte, hogy egy szerette lépett ki önként az élők sorából, az pontosan tudja, hogy ez a dal mennyire valósan festi le ezt az összezavarodott, rossz döntések sorát szülő érzelmi állapotot. A szerzeményhez Németh Kobe Dániel rendezett klipet.


szerző: nikiahatos