Ugrás a fő tartalomra

WMMD 2023: Harmadjára adják át 5 előadónak a Digitális Zenei Díjat

“Mióta együtt dolgozom a WMMD-vel, azóta megértettem, mit jelent a digitális kiadás” - fogalmazta Horváth Tamás, aki már évek óta a digitális platformokon (Spotify, Appe Music, Deezer) zenéket forgalmazó WMMD partnere, és sorra kerülnek dalai a streaming platformok népszerű lejátszási listáiba.


Az ezernél is több partnerrel rendelkező terjesztő cég 2021-ben döntött úgy először, hogy egy díjjal jutalmazza a legjobban teljesítő előadóit, és ezt a szokást már harmadjára is megismétlik. Ezzel igyekeznek motiválni a lelkesen dolgozó előadókat, és persze meghálálni a közös munkát.

A WMMD-ről
Manapság digitálisan fogyasztjuk a legtöbb zenét, a Spotify, Apple Music, Youtube vagy épp a Deezer felületén, sőt, már a TikTok is azok közé a platformok közé tartozik, ahonnan trendivé válik egy-egy dal. A 15 éves pályafutása alatt a WMMD óriási kapcsolatrendszerre tett szert, így nem csak sikeresen tejeszti az előadók zenéit, és juttatja őket a legjobbak közé, de a nemzetközi zenei vérkeringésben is egyre jelentősebbek. Negyedik éve tagja a cég az Association of Independent Music angol zeneipari szervezetnek, hogy minél sikeresebben szerepelhessenek partnereik a nemzetközi piacon, az évre pedig fontos céljuk, hogy kiaknázzanak a zenekaroknak alternatív bevételi lehetőségeket is. Épp ezért fontos partnerségben állnak a Metával is, illetve a TikTok és a Spotify lehetőségei közül is olyanokat kínálnak a zenészeknek, amelyek a hazai piacon egyedülállóak.

A május egy izgalmas és mozgalmas időszak a csapat számára, hiszen a WMMD delegációja az angliai The Great Escape fesztiválján is részt vesz, számos ismert, hazai tehetség kíséretében.

“A célunk az, hogy minden területen megtaláljuk azokat a piaci szereplőket, akik a maguk területén a legjobb szolgáltatást nyújtják, és velük dolgozzunk együtt a partnereink leghatékonyabb kiszolgálása érdekében” - mondta Sebestény-Gallasz Enikő, a cég egyik tulajdonosa.

2023 győztesei
A legnézettebb videó díj: 4S Street: Mesélek a bornak
Egyetlen év alatt 14 millió megtekintésnél jár az erdélyi banda klipje, így nem is volt kérdéses, hogy kik vehetik át az elismerést.

A leghallgatottabb lemez díj: Elefánt - EL
A streaming platformokon 2022-ben a WMMD előadói közül az Elefánt legújabb lemezét kedvelték leginkább a hallgatók.

TikTok best practice díj: The Anahit
A WMMD nagy hangsúlyt fektet a közösségi oldalak közül kifejezetten a TikTokon való jelenlétre, ezt pedig az Anahit példája mutatta a legszebben.

A legnagyobb hatású videó díj: Majka x Molnár Tomi - Azt beszélik a városban
Azt beszélték a városban, hogy óriásit megy Majkáék klipje - mi más is lehetett volna a legnagyobb hatású videó kategória díjazottja?

Az év partnere díj: Horváth Tamás
Évek óta remek partneri viszony áll fent az énekessel, az együttműködésüket idén a WMMD díjjal jutalmazta.


forrás: Léderer Fruzsi