Ugrás a fő tartalomra

MEGHALLGATTAM! Jó ízléssel, játékosan építették fel a harmadik Follow The Flow albumot

Nincs egy hete, hogy megjelent a Follow The Flow harmadik nagylemeze, ami az Egyedül a sötétben címet kapta. Bár az elnevezés első hallásra elég komor világot sejtet, aggodalomra semmi okod, üdítő albumot pakoltak össze a srácok. A tíz dalt tartalmazó korongot a három főhősön túl (Szakács Gergő, BLR, Fura Csé) Somogyvári Daninak köszönhetjük. A zenei anyag főképpen az egyedüllét témáját, annak sokszínűségét, hasznosságát járja körbe.


A zenehallgatást tökéletesen kezdhetjük meg a majdnem egy perces Introval, ami valóban lélekemelő dallamokból épült fel. Remekül ül rá erre a hangzásra az első valódi dalt jelentő Visszajárok, ami többek között a szabadság–kalitka, kérdések–válaszok, fék–gáz párosításokból építkezik. Ezt követik a legfrissebb slágerek, a pörgősebb rappel rendelkező, az árnyék jelenségével játszó, a visszavonulás fontosságára figyelmet felhívó Se rád, se rám, valamint az idei év egyik legnagyobb slágerét jelentő, az ukrán–orosz háború kitörésekor született Szélcsend.
Ötödik trackként érkezik az őrületes dallamvezetésű, kemény hangzású Venom, amiben talán a még a Szélcsendben hallható szenzációs éneklését is übereli Szakács Gergő. A szöveg is bátor, ráébreszti a hallgatót arra, hogy minden embernek van egy állati oldala, amikor igazán elszabadul benne a harag, az agresszivitás, amikor elszakad a cérna.
A Follow The Flow mindig erős volt a többrétű, kétértelmű dalok megalkotásában, erre bizonyíték a Kettőnk között, amelyben egyszerre vonatkoztathatunk le a toxikus párkapcsolatokra, valamint a különböző függőségekkel kapcsolatos viszonyokra. Bármelyikről legyen szó, mindkét esetben önmagunkat csaljuk meg, ha rajta maradunk a tévúton. Punk jegyekből építkezik a jól esően zúzós Vidám dal, amely által intravénásan térhet vissza az élet a hallgató ereibe. A srácok itt is jó pár témából építkeznek, ilyen például a komfortzóna elhagyása, a természet szeretete, a másik napjának szándékos elrontása. Nyolcadik számként érkezik a címadó anyag, az Egyedül a sötétben, ami többek között az emberi butaság ellen veszi fel a harcot. Ez a dal hangulatában nagyon hajaz a már megjelent két slágerre, avagy a Szélcsend-re, és a Se rád, se rám-ra. Utolsó teljes értékű szerzeményként a Füst karikákat kapjuk meg, ami a külső zajok kizárását, gyógyító eredményeit fogja meg, az otthonban kitárulkozó lélek melegével, az összetartozás érzésével.
Az 1 percres Outro számomra kissé filmes érzetet nyújt, mégpedig azokat a perceket idézi meg, amikor egy hatásos alkotás legvégén felsorolják a stáblistát, te pedig ott maradsz, mert nem akarod még elereszteni az átélteket.

Összességében: most sem kell csalódni a trióban (és Somogyvári Daniban), ahogy korábban, ezúttal is jó ízléssel, játékosan épült fel a harmadik nagylemez anyaga. Mélyre menő gondolatokat, érzelmeket adnak át időnként könnyen, máskor nehezen megoldható problémák kapcsán, amelyek mindannyiunkat érintenek, legyünk akárhány évesek, akármilyen neműek, éljünk bárhol. Felkavarnak, aztán pedig megnyugvást, békét nyújtanak BLR-ék. Új erőre szeretnél kapni? Ez a korong remek terápiát jelenthet!


HALLGATNÁL MÉG VELEM FULL ALBUMOKAT?
LEGUTÓBB RÓLUK ÍRTAM:
szerző: nikiahatos