Ugrás a fő tartalomra

Jubilál Miskolc tehetségkutató versenye, a Helyfoglaló

Tíz éve rendezték meg először Miskolcon a Helyfoglaló Zenei Tehetségkutatót. Július 3-ánismét amatőr zenekarok mutatkozhatnak be egy-egy 15 perces minikoncerttel aHelynekem Kulturális Tér és Szórakozóhelyen. A versenyre május 22-ig bármilyen stílusú, élőben előadott hangszeres zenével jelentkezhetnek az érdeklődők. A győztes zenekar továbbjut az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat budapesti döntőjébe. A kiemelkedő tehetségek értékes különdíjakat, közük fellépési lehetőségeket nyerhetnek.


Az előválogatás után a versenybe bejutott produkciókat hattagú szakmai zsűri értékeli, és a pontszámok alapján alakul ki a végső sorrend. A zsűri értékelési szempontjai között van a hangszeres tudás, a dalszöveg, a mondanivaló, az egyediség és a színpadi összkép. A zsűri tagja Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a zene program vezetője, gitártanár; Balla Gergely, a Platon Karataev frontembere; Ráth-Buzás Krisztián, a Belau egyik alapítója; Károly Tamás producer, stúdiós szakember; Fekete Szilárd, a Rotor dobosa, a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor oktatója és Nahaj Péter zenész, a Sky Fanatic énekese.

A Helyfoglaló Tehetségkutató az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutató és tehetséggondozó program miskolci állomása, ezért a győztes továbbjut az őszi, budapesti döntőbe. Az országos verseny győztese 2,5 forint értékű fődíjjal térhet haza. A miskolci Helyfoglaló Zenei Tehetségkutató kiemelkedő versenyzői számos értékes különdíjat is elnyerhetnek, köztük fellépési lehetőséget a Helynekemben, egy miskolci városi rendezvényen és a Sky Fanatic előtt, továbbá profi stúdiófelvétel-készítési lehetőséget, rádiós és írott médiaszerepléseket vihetnek haza.

A Helyfoglaló Zenei Tehetségkutató a Helynekem Kulturális Tér és Szórakozóhely valamint a Rockinform.hu szervezésében, az Öröm a Zene rendszerében, az NKA Hangfoglaló Program támogatásával jött létre.

forrás: Nagy Szabolcs