Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Megérkeztek első Képkockák az Ex Anima érkező nagylemezéről

Solére, Tolvai Reni, aZorka, YA OU és Heidi Albert is felkerült Simon Miklós azaz Ex Anima új perspektívát kapott elektronikus zenei albumára. A június 30-án érkező Szorozva nullával című LP-t a Hangácsi Mártonnal közös felvétel, a Képkockák vezeti fel, aminek sodró szintihullámai egyenesen a tomboló nyári fröccsözős estékig visz magával mindenkit.


Az Ex Anima latinul annyit tesz, „lélekből/szívből”, amelyre Miki egyfajta zenei hitvallásként tekint. Az előadó érezhető stílusváltása cseppet sem a véletlen műve, ugyanis új, egyben első nagy kiadványa végig vezet azon, hogy a német organic technoból, hogyan jutott el az olyan indie-pop együttműködőkig, mint Solére, aZorka vagy éppen Hangácsi Márton.

„Úgy voltam vele, hogy „mutassuk meg a kísérletezés menetét”. Egy képet próbáltam festeni arról, hogy milyen volt ez az egész folyamat. A végeredmény pedig egy szerelmes levél lett a kreativitáshoz. De akár egy utazásnak is felfogható, amellyel miközben felfedeztem önmagamat, zeneileg is új emberré váltam. Erre utal az album címe is a ’Szorozva nullával’, ami számomra az újrakezdés, egy új kiindulópont” – mesélte Simon Miki a korong hátteréről.

A debreceni gyökerű elektronikus guru első beharangozónak a karakteres hangú, Hangácsi Mártonnal együtt készült Képkockák-at választotta, aminek pörgős, upbeat hangulata kellő löketet ad a startoló nyárnak!


forrás: Fehér Emma