Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Közös klipet kapott Dzsúdló két száma

Vége a várakozásnak: hosszabb szünet után végre visszatér az utóbbi hónapokban visszavonultan alkotó Dzsúdló. Sőt: mindjárt két dallal és egy monstre videoklippel enyhíti a rajongók hiányérzetét! A Függő és a Rosszlány az első olyan dalpáros, ami a harmadik nagylemezről jelenik meg, és mindkettő izgalmas koncepció mentén készült.


„A Függőnél az volt a cél, hogy zeneileg kicsit kísérletezzünk. Mostanában gyakori, hogy oldschool slágerekre ráhúznak egy drill alapot, és meglepő módon valahogy működik. A Függő esetében ezzel az alapötlettel játszottunk: olyan, mintha egy sima popdalnak lenne a drill remixe. A drill mint műfaj nekem csomószor tök indokolatlan, úgyhogy kitaláltuk Tembóval, hogy legyen ez egy teljesen túltolt, túlhangszerelt szám, amibe hirtelen jön be a drill a semmiből.”

A második dal, a Rosszlány szövegileg indul Dzsúdlótól eddig szokatlan irányba: „Bele akartam kóstolni egy ilyen picit tuskó, picit szexizős dalba is, amiben aktív erotika, beszólogatás van. Bár nagyon sok ilyen demóm van, ilyesmit még eddig nem csináltam. Teljesen más hangvétel, mint amit eddig tőlem megszokhattak.”

A két dal rendhagyó módon közös klipet kapott – a kimondottan komor, véres kisfilmet Büki Balázs rendezte.

„Direkt úgy terveztem és írtam meg – mondja Dzsúdló – hogy egy sztori fusson át a két dalon. A lemezről egyelőre nagyon konkrét dolgokat nem árulhatok el, de annyit igen, hogy ez a két véglete a zenei anyagnak. A kislemezborítókon is látszik: az egyik nagyon narancs, a másik nagyon sötét: ezzel is ezt a kontrasztot akartam kihangsúlyozni.”

A klipben láthatjuk a gyermek Dzsúdlót, aki az összekavarodó idősíkoknak köszönhetően a mellkasán már összeforrott sebbel a nézi azokat a dolgokat, amik a felnőtt Dzsúdlóval történnek. Annyit elárulhatunk: noha a képi világ igazán különleges (Rembrandt Dr. Nicolaes Tulp anatómiája című festményének parafrázisával indul), nem biztos, hogy tetszik neki, ami a jövőben a szívével történik...


forrás: Boros Fruzsina