Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Belső harcaival vet számot újdonságában a Nani on the Run

A tavaly megjelent Napballada után, a zenekar új dala, a Running River az idő rohamos múlását helyezi előtérbe, klipjét pedig álomszerű jelenetekkel tűzdelték.


Nani, énekes-dalszerző a következőket mesélte a dalról: “Ezt a dalt még régebben írtam, amikor az életről kezdtem el merengeni, és úgy éreztem egy bizonyos születésnap után, hogy ijesztően telnek a napok, egyre csak peregnek a homokszemcsék és fontos hogy boldogok legyünk ezalatt az idő alatt és ne a negatív gondolatok húzzanak le. Persze ennek megvalósítása nagyban múlik az illető szemléletén és hogy mennyire tudatos. A dal segítségével megpróbáltam számot vetni eddigi belső harcaimmal és lezárni azt a korszakot, hogy a továbbiakban megélhessem a jót a maga teljességében. Ettől függetlenül jó lenne az időt megállítani, úgyhogy ezt a végtelen nappal kapcsolatos vágyat fogalmazza meg a refrén utolsó két sora: '...I wish today was endless morning, but I can see the night is falling...'”

A klipet a az Atelier Budapest lakás stúdiójában forgatták, Fodor István cinematográfussal, a styling-ért Krisztán Klaudia, a recordingért pedig ezúttal is Cs. Szabó Zoltán, Artist Factory Stúdió felelt.

A zenekar így mesélt a forgatás koncepciójáról: “Szerettünk volna egy kettős képi világot, egyrészt egy bensőségesebb, zongorás részt, hiszen Nani ezt a dalt kivételesen nem gitáron írta. Másrészt, mivel a zene elég sodró lendületű, ugyanakkor már-már monoton, úgy gondoltuk, hogy a négy őselem; de legfőképpen a víz elemek használatával kinyitjuk, mozgalmasabbá tesszük a klipet. Így meg tudott jelenni a videóban a “rohanó folyó” is, melyet nem tudunk megállítani, hiszen egyre csak siet a végzete felé, mint minden emberi élet.”

A zenekar azonos nevű lemeze augusztusra várható, amelyen a már megjelent telet és tavaszt szimbolizáló dalok kiegészülnek a nyárral és az ősszel, hogy bezáruljon a kör. Az EP megjelenése előtt még egy újabb, magyar nyelvű dalt hoznak, amelynek a klipje már előkészületben van.