Ugrás a fő tartalomra

ITT JÁRTUNK: A leggyönyörűbb Disney hercegnőknél is jobban ragyogott jubileumi koncertjén Kiss Kamilka

Pénteken este egy fantasztikus csodavilágba csöppenhettem a Kamilka & Pesti Sikk formációnak köszönhetően. Az idén 10 éves csapat munkásságában Hollywood tündöklő zenés-filmes világa, a hazai sikkes, csillogó swing korszak elevenedik meg. Az NKA által többszörösen támogatott dalszövegíró, Kiss Kamilka énekesnő és a kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, zongorista Lőrincz Ádám az aranykor fényűző stílusát a mai modern igényekhez igazítva, 100%-ban magyar nyelven hozza közel a közönséghez. Még az olyan emberekhez is, mint én, aki alapvetően nem indított el korábban ilyen stílusú zenét a lejátszóján. Kamilkáéknak köszönhetően azonban a swing belopta magát a szívembe. Végérvényesen.


A Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ színháztermében tartott jubileumi koncerten ugyanis a zenekaron túl még igen sokan tettek hozzá az emelkedett zenei élményhez. Ilyen volt az 1998-ban alakult zseniális Black Diamond Big Band, a több ritka ütős hangszert is felvonultató Kebuszek Zsolti, vagy éppen a vokalista kart alkotó fantasztikus, bűbájos csajok, avagy Szekér Anna, Bach Ágota, valamint a táncosként is elképesztő Nagy Alexa.

A setlistet rafináltan építették fel az alkotók, az első blokkban például olyan dalok csendültek fel, mint a Happy faces, a Vár a Balaton, a Szexdiéta, a Mr Budapest, a Jazz Police, a Ne csukd be még, a Hívj fel drágám, a Bőrlenyomat, valamint a D-dúr búza. A szünet során nem a fülünkre, egy másik érzékszervünkre hatottak a szervezők, ugyanis a tokaji Benkő Borház inspiráló borai szállították le a swing éra ízeit. Egy palack csodát hamarosan be kell szereznem! Ajánlom neked is!
Mielőtt Kamilkáék újra színpadra léptek volna, Ágoston Stefánia jövőre 20 éves divatmárkája, a külföldön is nagy népszerűségnek örvendő TiCCi Rockabilly Clothing lenyűgöző, 20 perces bemutatója kápráztatott el. Őrülten jó kalandozás volt visszautazni az időben, Stefánia ugyanis a húszas évektől egészen az ötvenes évek végéig elmenetelt a tervezés során. Akadtak hétköznapi, de alkalmi, menyasszonyi szettek is, csodásan bánt a textilekkel. Ha egyedi, valóban különleges szerelésekre vágysz, nézz utána az ő munkáinak, vagy találkozzunk a következő bemutatóján!
A minibemutatót követően érkezett a második Sikkes blokk, olyan dalokkal, mint a Dübörög a Sikk, a Johnny Bravo, a Kell a pénz, az Apa vagyok, az Élménymilliomos, a Smile, valamint a személyes kedvencemet jelentő Így van jól. Imádtam, amikor Kamilka egyedül zongorázott, szerettem belekóstolni a zenekar akusztikus felállásába, de rajongtam azt is, amikor a Kővirágok Show kórus fiatal tálentumai vonultak fel a színpadra, legtöbbször szívet melengetőek, máskor pedig viccesek voltak az őszinte, manírmentes összekötő szövegek is a dalok között.

Az egész este nagyon intim, inspiráló, egyben életigenlő volt, ami számomra hatalmas ihlet-, energiaforrást jelent még egy jó ideig. Sok-sok ember csillogtatta meg a zsenialitását, akik mindannyian hagyták ragyogni a szerény, ám annál tehetségesebb főhőst, Kiss Kamilkát, aki számomra a leggyönyörűbb Disney hercegnőknél is jobban ragyogott ezen az estén. A legszebb az egészben, hogy ez nem csak mese volt, valóban megtörtént. Szeretettel gratulálok mindenkinek, aki kreativitásával hozzátett ehhez a produkcióhoz, műsorhoz!