Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: A káoszban is a célra fókuszálhatunk a The Anahit csapatával

Nem sok időt kellett várni a The Anahit #VÁLSÁGPOP című nagylemeze után az új single-re, melyet bossbitch címmel jelentetett meg a zenekar. A dal – ugyanúgy, mint maga a nagylemez – ismét a Tiktok-on született az Így születnek a dalok sorozat keretein belül.


„A zenei alap különlegessége, hogy tiktokon viccből samplingeltem egy wc spray hangot és csináltam belőle egy demót, amit aztán Soma továbbfejlesztett. Akkor még csak azt tudtuk, hogy egy igazán erőt adó mégis nagyon cool r&b dalt szeretnénk létrehozni. Aztán időközben megszületett a chorus, ami enyhén magyar népzenei énektémákra hajaz, és az egész dalból egy ilyen csodálatos káosz lett, aminek mégis van értelme és ereje.” – meséli a dal születéséről Rita, a zenekar énekes-dalszerzője.

Bár zeneileg az elmúlt években nagy átalakuláson ment át a zenekar, egy dolog a kezdetektől jellemzi a dalaikat: az üzenet, miszerint „mind voltunk már hasonló helyzetben, senki nincs egyedül”. A dal mondanivalójáról az alábbiakat mondta el Rita: „Van úgy az életben, hogy azt érzed, hogy minden teljes káosz. Nem találod a helyed, de nagyon tudod, hogy hova akarsz eljutni és harcolsz a céljaidért, viszont senki sem érti körülötted, hogy mit művelsz. Ezekből az érzésekből született a bossbitch c. dalunk.”

A formáció körül év eleje óta folyamatosan izzik a levegő: nagysikerű évnyitó koncertjük után, melyet az A38 hajón tartottak, külföldön is erősítik jelenlétüket: a Sziget Fesztivál ajánlásával bekerültek a nemzetközi Revelland Projektbe, melynek célja, hogy egy év alatt olyan multi-szenzoros koncerteket alkossanak, amelyek segítik a közönség még erősebb érzelmi kapcsolódását a zenével. Ezzel a koncerttel fognak 2024-ben több nemzetközi fesztiválon is bemutatkozni. Mindemellett májusban harmadszor hívták őket vissza Lengyelországba, ahol egy varsói fesztiválon majd ezt követően a Rat Kru nevű formáció előzenekaraként adhattak koncertet.

forrás: Sedulyák Violetta
fotó: Bikali Sanyi