Ugrás a fő tartalomra

Ezek a zenekarok zenélnek élőben a MusicMobil első turnéján

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre a Music Fashion kiadó legújabb projektje, avagy a MusicMobil. A műfaji kötöttség nélküli mozgó kisbuszon Veszprém-Balaton régiós kötődésű, feltörekvő zenekarok kapnak lehetőséget arra, hogy maradandó zenei élményt okozzanak az utca emberei számára.


A MusicMobil első turnéján olyanok bizonyítanak majd, mint:
- a 2020 tavaszán alakult pop-rock formáció, az Anyu, ez hangos (Potyka Tamás- ének, Siffel István - gitár, Bozsóki Márk - basszusgitár, Józsa Marcell - billentyű, Domokos Miklós - dob),
- a rock, valamint a népi motívumokat pszichedelikussággal ötvöző Fuzzinga (Perényi Gellért - ének, gitár , Csicsics Gergő – dob, Toldy Attila – gitár, Suszter Márk – basszusgitár),
- a más-más zenei szcénából érkező tagokból 2021 tavaszán verbuválódott Doggy Afuera (Váczi Violetta „Via” – ének, Kovács Tamás – gitár, Koncz Róbert László „Rezi” – basszusgitár, Magvasi Bence – dob)
- valamint a stíluskavalkádot jelentő, ellentmondásos dalokból építkező Gorg&Benzol.


A kiválasztott formációk MusicMobil koncertjeit rögzítik, amellyel egy online versenyen is megmérettetnek. A legtöbb közönségszavazatot és a szakmai zsűri elismerését begyűjtő produkció egy egynapos stúdiózást a Studio Einz-ben, és az ott felvett anyag kislemezes megjelenését kapja meg nyereményként a kiadó jóvoltából.

A szervezők a MusicMobilozás után sem unatkoznak, hiszen júniusban olyan intézmények növendékeinek tartanak hangszeres bemutatókat mint a Tatay Sándor Általános Iskola (Badacsonytomaj), a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Balatoncsicsó), a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Malomvölgy Tagintézménye (Felsőörs), a Nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, valamint a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola. A rendhagyó énekórákon a gyerekek interaktívan, kötetlen hangulatban ismerkedhetnek meg a hangszerekkel, a zenészekkel.

A Music Mobil előtörténete, avagy a JazzMobil:
Egy vakációd során olasz városokban sétálgatsz, majd teljesen „véletlenül” belefutsz egy utazó járműbe, amelyen élőben zenélnek tehetségek. Az alapötlet annyira megtetszik, hogy elhatározod, itthon is meghonosítod. Pontosan ezt történt a Music Fashion kiadó két motorjával, akik 2016-ban elindították a JazzMobil projektet. Az első évben Budapesten, később pedig már vidéki városokban, valamint Rómában és Stuttgartban is hódítóútjára kelt a zenélő jármű, amelyre kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed, szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak össze.

szerző: nikiahatos