Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM ÁPRILISBAN

Ahogy már az előző három hónap végén kiderült: idén is folytatom a havi kedvenc dalaim egy cikkben való összegyűjtését. Áprilisban sok-sok eklektikus szerzemény, album került kiadásra, ám komolyabban csak kettő fogott meg. 

THE CARBONFOOLS - GOING UNDER
Az egyik közülük Fóris-Ferenczi Gáborék újdonsága, a Going Under, amelynek középpontjában az egyre romló mindennapok, a széteső világ, az alkotó emberek földig alázott helyzete áll. Úgy tűnik, hogy a The Carbonfools az idei évet valóban aktívabbra tervezi, mint a korábbit, hiszen nemrég még a Bird in a Cage dallal örvendeztették meg a közönséget. A mennyiség szerencsére nem megy a minőség rovására.

TKYD - VÁNDOROK
A másik nagy kedvencemet Tkyd szállította le. Ha olvastál már róla cikket a BSIDE-on, akkor tudhatod, hogy számomra ő a hazai rap egyik legfényesebb csillaga. Munkássága valódi kultúra a hiphop mezsgyéjén. Imádom anyagai mélységét, hogy egytől-egyig életszagúak, Kyd mindig képes kinyitni, felrázni az elmémet. Alliterációkból, kontrasztokból friss-ropogós megjelenésében, a Vándorok-ban sincs hiány. 

+1 FOLLOW THE FLOW - SZÉLCSEND
Mivel a Szélcsend márciusban jelent meg, így már az előző BEST OF 2023 összeállításomban is helyet kapott, de ez a remekmű valóban megunhatatlanra sikeredett számomra, így alapjaiban határozta meg az áprilisi napjaim hangulatát, lendületét. Megkockáztatom, hogy ez igaz lesz az egész évre vonatkozóan is...

forrás: nikiahatos