Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM MÁJUSBAN

Ahogy már az előző négy hónap végén kiderült: idén is folytatom a havi kedvenc dalaim egy cikkben való összegyűjtését. Májusban sok-sok eklektikus szerzemény, album került kiadásra, íme azok, amelyek valóban megfogtak.

FOLLOW THE FLOW - EGYEDÜL A SÖTÉTBEN (full album)
A hónap első felében jelent meg a Follow The Flow harmadik nagylemeze, ami az Egyedül a sötétben címet kapta. Bár az elnevezés első hallásra elég komor világot sejtet, aggodalomra semmi ok, üdítő albumot pakoltak össze a srácok. A tíz dalt tartalmazó korongot a három főhősön túl (Szakács Gergő, BLR, Fura Csé) Somogyvári Daninak köszönhetjük. A zenei anyag főképpen az egyedüllét témáját, annak sokszínűségét, hasznosságát járja körbe. A Follow The Flow mélyre menő gondolatokat, érzelmeket ad át időnként könnyen, máskor nehezen megoldható problémák kapcsán, amelyek mindanyiunkat érintenek, legyünk akárhány évesek, akármilyen neműek, éljünk bárhol. Felkavarnak, aztán pedig megnyugvást, békét nyújtanak BLR-ék. Új erőre szeretnél kapni? Ez a korong remek terápiát jelenthet!


ELOLVASOM A TELJES VÉLEMÉNYT AZ ALBUMRÓL!

KATONA PETRA - SZÍNEZŐ (full album)
Kiadásra került a csodás hangú, Petőfi Zenei Díj nyertes Katona Petra első nagylemeze is, a Színező. A fiatal előadó erre az albumra 11 magyar szerzeménnyel készült. Petra a dalokon keresztül olyan témákkal foglalkozik, mint a természetben való kikapcsolódás, a kilátástalan románcokban való megrekedés, az emberiség jelene-jövője, az internetes zaklatás, vagy éppen a gyász feldolgozása.


TORNÓCZKY ALL ACCESS - KÉMIA
Tavaly nyáron több mint 25 sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el ifj. Tornóczky Ferenc pályafutása. A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese megalapította saját dinamikus, autentikus, sallangmentes zenekarát, amelyben olyan kiválóságok bizonyítanak, mint Nagy Ricsi (ének), Temesi Berci (basszusgitár), vagy éppen Zombori Atus (dob). A rock-blues csapat júliusban mutatkozott be hivatalosan, azóta húsznál is több videót publikáltak a legnagyobb videó megosztón, ám most végre eljött az első saját dalhoz forgatott klipjük ideje is. A Kémia szövegét Lombos Márton írta, az eredmény pedig igen zúzós, és ígéretes a jövőre nézve!


TOLVAI RENI - NYAKADON A LÁNC
Őszre ígéri pop-r&b-trap-rap-dance stílusokat ötvöző nagylemezét Tolvai Reni. Ennek a korongnak érkezett meg a fülbemászó, dögös RNB előfutára, Nyakadon a lánc címmel, ami egy nem működő románcról, annak végéről mesél. 


WELLHELLO - RÉSZEGEN EGY ROLLEREN
Megjelent Fluor Tomi és Diaz produkciójának egyik legmélyebb és legérzékenyebb száma, ami Tolvai Reni újdonságához hasonlóan egy nagyon intenzíven élő, ám rosszul funkcionáló szerelmet állít fókuszba. A dal zenei élményét emeli, hogy Papp Szabi hangját is hallhatjuk benne. Zseniális!


szerző: nikiahatos