Ugrás a fő tartalomra

A krisztusi korba lépett Magneoton előadóit ünnepelte

A Magneoton lemezkiadó műfajilag nyitott füleinek köszönhetően több mint három évtizede sikeres a hazai zenei szcénában. Az elmúlt öt évben összesen 60 dal vagy album szerzett arany- vagy platinaminősítést, ennek apropójából egy igazi sztárparádé kerekedett a Barabás Villa rendezvényhelyszínén.


A Warner Music Group világvállalat hivatalos licenszpartnereként is jegyzett zenei társaság legfőbb küldetése, hogy a nagy potenciált magában rejtő tehetségeket felkarolja. 1990-es megalakulása óta olyan, egészen különböző stílusokat képviselő produkciókat emelt már fel, mint például a Rapülők, Zámbó Jimmy, a Heaven Street Seven vagy Zséda.

Az utóbbi öt év sikertörténetébe bekerült többek közt a rapper Curtis, a sztár producer Lotfi Begi, illetve a szintén slágergyáros DR BRS. A két DJ 9-9 dalért kapott elismerést, Begi ezen felül a vasárnapi Fradi-bajnokavatón átvehette A nagy Fradi lemez aranyát is, Curtis pedig összesen 12 bombadalt szállított 2018 óta, ám e felsorolással koránt sincs vége a kiemeltek listájának.


Ezért is döntött úgy a Magneoton, hogy május 24-én összehozza művészeit egy kötetlen hangulatú rendezvény keretein belül, hogy személyesen adhassa át az elismeréseket: az eseményre ellátogatott – a teljesség igénye nélkül – többek között Király Linda és Király Viktor, az énekesnőket Dér Heni és Kollányi Zsuzsi mellett Zoltán Erika és Zalatnay Cini is képviselte, a csapatok közül együtt ünnepelt a BSW, a New Level Empire, a Compact Disco és a SzkiTon, míg az elektronikus zenészek részéről Metzker Viktória, Nigel Stately, Spigiboy, Monkeyneck és SuperStereo is megjelent. Ott volt még Curtis, aki a szintén platinaesőt érdemelt Majkával ezúttal nem futott össze, ugyanis utóbbi éppen Amerikában tartózkodik. Énekesekből sem volt hiány, Burai Krisztián és Gáspár Laci mellett Herceg is vehetett át Mahasz által hitelesített arany- vagy platinalemezt.


fotók: Höltzl Gergely