Ugrás a fő tartalomra

Megjelent a Hűvös zenekar első nagylemeze

A 11 dalt tartalmazó albumról a Magamat szeretem már című dalt emelte ki a zenekar, amihez gyorsan egy szövegvideót is készítettek.


„Szerencsére rengeteg ötletünk van és nagyon gyorsan készülnek az újabbnál-újabb dalok. Majdnem annyi maradt a fiókban, mint amennyi felkerült a lemezre. Sokat dolgoztunk a dalokkal, a szövegekkel, a sorrenddel, hogy az egészet felhúzzuk egy általunk megálmodott kert-analógiára. Ezen a tisztáson mindenki talál magának olyat, amivel azonosulni tud. Alapvetően persze a hozzánk hasonló, önmagukat kereső fiatalok fogják talán a legjobban érteni, de azt gondolom, hogy ezek a szövegek nem csak nekik szólnak.” – meséli Vidiczki Zsombor a zenekar énekese. "A dalok stílusa is olyan, mint egy kert, ahol egyszerre sok különböző növény megtalálható: a britrock vaskos riffjeitől, a bedroom pop könnyed hangzásán keresztül, akár a vintage rockig. Nagyon örülünk, hogy az egyik “álomproducerünkkel”, Zwick Ábellel dolgozhattunk, aki kihozta a maximumot ezekből a dalötletekből.” – folytatta az énekes.

„Már szinte mindennel megvoltunk az albummal kapcsolatban, de mégis azt éreztük, hogy mégsincs befejezve a lemez… Ekkor született meg utolsóként a „Magamat szeretem már”, ami a megfelelési kényszerek levetkőzéséről, önmagunk szeretetéről és a hibáink elfogadásáról szól. Rengeteg egyszálgitáros dalt írtam akkoriban, ez is annak készült, azonban amikor bevittem próbára rájöttünk, hogy még van valami plusz. Felgyorsítottuk, ráléptünk a torzítópedálra, elkezdtem kicsit máshogy énekelni és kész is volt. Hangzása kicsit nyersebb, punkosabb lett egy kis bedroom poppal megspékelve.” – emlékszik vissza Zsombor.

A zenekar következő budapesti koncertjét, már csak azok tudják megnézni, akik már megvették a jegyet a Blahalousiana kobucis eseményére, mert teltház van, de a Fishing on Orfűn is ott lesznek és hamarosan érkeznek az újabb dátumok.


forrás: Vig Nóra