Ugrás a fő tartalomra

MEGJELENT! Expresszív alterlemezt rakott össze cserihanna

Elkészült az első cserihanna-szólóalbum, a KIKÖTŐ, amelyen nincs két ugyanolyan dal, mégis egységet alkot azzal, hogy az érzelmek és reflektív gondolatok faragták minden egyes szerzemény stílusát. Kövér Kristóf produceri és mix-mastering munkáján keresztül megtalálunk egy hintésnyi folklórt, gitárvezérelt groove-zenéket, sőt még az elektronikus vonal és a gengszter bosszúrap is teret kapott úgy, hogy élvezhető maradjon.

cserihanna – aki bábszínházrendezőként komoly sikereket ért el már - kicsit behozza a képiséget, és a mesék világába repít el megidézve a gyermeki ént, miközben a hétköznapi élet, a felnőttség velejáróival is egész könnyen azonosulhatunk.


„A KIKÖTŐ című első szólóalbumomon megpróbáltam bátran kísérletezni azzal, hogy megkeressem a legkifejezőbb stílusát, vagy tónusát a különböző érzelmi állapotoknak és gondolatoknak. Voltam konkrét és absztrakt, ironikus és komoly, mély és felszínes, dühös és kedves. A dalszerzés olyan, mint a naplóírás: néhány évvel később már úgy gondolod, hogy egy tudatlan gyerek sorait olvasod. Mégis fontos állomásai ezek az önismeretnek, ha tudod, hogy csupán egy kikötőben való szétnézés ez, az élethosszig tartó hajóutadon” – osztotta meg Hanna, aki élőben május 19-én, a Turbinában debütál a cserihanna szólóprojekt alatt!

Csak örülhetünk, hogy Hanna tehetségét zenei szinten is kamatoztatja, és egyedi stílusú kiadvánnyal érkezett meg felrúgva minden sematikus szabályszerűséget!

KIKÖTŐ dallista:
1. Akinek én sok vagyok
2. oxigén
3. Mayer Zolika
4. BÁCSI
5. Idegen autók/Rémálom
6. Őrült nő
7. KIKÖTŐ
8. ma se csináltam rohadtul semmit
9. ZSIRÁFHÁT
10. Színes panelházak
11. pánick
12. Fordulok kettőt
13. Vaugli

forrás: Fehér Emma