Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Új albumának turnéjával Budapestre is visszatér Layla Zoe

Április 20-án lép fel Budapesten a kiváló kanadai énekesnő, Layla Zoe és blues rock zenekara. A gyakran Janis Joplinhoz hasonlított kanadai előadó pályafutása során számos elismerést, többek között a 2016-os European Blues Awards Legjobb Énekesnő címét is kiérdemelte.


Layla Zoe a kanadai Vancouverből származik. Tehetsége gyermekkorától megmutatkozott, és nagy hatással volt rá édesapja blues lemezekből álló gyűjteménye: már tinédzser korában zenekarokban játszott és énekelt. Pár évvel később aztán önállósította magát, és Torontóba költözve adta ki első szólólemezét: a Shades Of Blue 2006-ban jelent meg. Nem sokkal később, egy finnországi dalszerző verseny megnyerésének köszönhetően Európában is turnézhatott, ami igazán kinyitotta a világot számára: Layla a rá következő öt évben négy nagylemezt adott ki, majd végül leszerződött a német gitáros, Henrik Freischlader kiadójához, a Cable Car Records-hoz. Itt készült el a 2013-as, Lily című stúdiólemeze is, amely kiemelkedően sikeresnek bizonyult. Később a német Ruf Recordsnál folytatta, ahol egy stúdió lemez mellett 2017-ben egy koncert DVD-je is megjelent, Songs From The Road címen. A 2018-as (Budapesten is bemutatott) Gemini című dupla album után kisebb pihenőt tartott, majd új zenekart verbuvált, mely formáció túlélte a pandémia időszakát is. Tavaly ősszel megjelent legújabb albuma már ismét Henrik Freischlader segítségével készült és The World Could Change címmel jelent meg.

Legutóbbi, 2019-es budapesti koncertjére egy visszatekintő műsorral érkezett, ezúttal viszont legjobb, legkedvesebb dalait már az új szerzeményekkel vegyíti majd. „Számomra nincs annál nagyobb öröm, mint színpadra állni a zenekarommal, és a zenén keresztül kiönteni a szívem a hallgatóság felé. Szeretek dalokat írni és stúdiózni is, de az élő koncertek élménye az igazi hajtóerő számomra, amiért igazán szeretem ezt a foglalkozást.”

A LOTS Music bemutatja: Layla Zoe – The World Could Change Tour
2023. április 20., csütörtök 20 óra - Budapest, BackStage Pub

Layla Zoe - ének, Krissy Matthews - gitár, vokál,
Paul Jobson - basszusgitár, billentyűs hangszerek, vokál, Felix Dehmel – dob

Belépő: elővételben 5 500 Ft, a koncert napján 6 000 Ft. Jegyek kaphatók online a www.tixa.hu weboldalon. Színes nyomdai jegyek kaphatók a budapesti Musicland lemezboltban és a HangszerPláza áruházban, továbbá rendelhetők az info@lots- music.com címen.

forrás: Csillag Zoltán