Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: A célhoz vezető útról mesél CSERIPETI bemutatkozó dala

A nyertes és a vesztes karaktere egyaránt megjelenik a filmes világból érkező hiphop előadó, CSERIPETI debütáló dalában. A most bemutatkozó rapper több, mint tíz éve dublőrként, illetve produkciós asszisztensként dolgozik a hazánkban forgó nagy hollywoodi produkciókban. A filmek mellett videoklipek készítésében is bő egy évtizede (rendezés, fényképezés, utómunka) jeleskedik, nem véletlenül. A vizuális világ mellett ugyanis a zene is fontos részét képezi életének, a 2000-es évek eleje óta ír dalszövegeket. A számok a fiókban pihentek, érlelődtek mind ez idáig.


CSERIPETI ugyanis a minap kiadta első dalát A nyertes és a vesztes címmel, amelynek üzenete univerzális, így mindenki könnyen azonosulhat vele.

„Életünkben számtalanszor találkozunk olyan akadállyal, vagy tűzünk ki olyan célt magunk elé, amelynek a leküzdéséhez, eléréséhez kitartás, a sorozatos kudarcok ellenére történő újrakezdés szükséges. Sokszor azonban félúton feladjuk, a kudarctól, vagy az ismeretlentől való félelem eltántorít, illetve az adott szituációban nem ismerjük fel, hogy mennyire közel vagyunk a célhoz. Ez mindannyiunk életére igaz, az egészen kis céloktól a hosszú távú, nagy álmokig. A dal a célokig vezető útról, a menet közben hozott döntések fontosságáról szól. A fő üzenete, hogy nem szabad megállni, menni kell előre. Nem születik senki vesztesnek vagy nyertesnek, a sorsunkat magunk alakítjuk, a sikerekért kőkeményen, kitartással dolgozni kell.” – kezdte az újdonsült előadó.

A dinamikus, motivációs, sokrétű szerzeményt Veres Roland ökölvívó, kick-box világbajnok is maximálisan átérzi, így lett a májusi ökölvívó VB-n hazai színekben induló, valamint a júniusi olimpiai kvalifikációra is gőzerővel készülő sportoló a videóklip főhőse. Roland klipes ellenfeleként a szintén jegyzett sportoló, Bálint Martin kick-box világbajnok tűnik fel.

„A dalt nem sport indulónak szántam, nem így született, hiszen a saját sikereimből és kudarcaimból inspirálódva írtam meg, mégis kiválóan rezonál a profi sportolók gondolkodásmódjával, a munkához való hozzáállásukkal.” – árulta el a klip kapcsán CSERIPETI.

A szemfülesek a videó elején kiszúrhatják, hogy a zenei anyag egy híres amerikai író, Charles Bukowski idézetével indul. „A ’Don’t try!’, vagyis ’Ne próbálkozz!’ gondolat bár ellentmondásosnak tűnik, valójában azt jelenti, hogy ne add fel, ne engedd el az álmaidat, ne csak próbálkozz, tedd meg! Ha csak próbálkozol, az azt jelenti, nem akarod eléggé, nem teszel meg mindent, hogy sikerüljön. Cselekedj, tedd meg! Az írónak ez volt az életfilozófiája, a művészetben is ez vitte előre. Sírkövén ez az egyetlen rövid mondat szerepel a neve alatt, egy boxolót ábrázoló piktrogrammal.” – zárta végül a rapper.

Peti már emlegetett fiókjában további dalok várakoznak arra, hogy hamarosan a nagyközönség elé kerüljenek. A szövegeket kizárólag CSERIPETI írja, zenei ötletei megvalósításában képzett, profi zenész barátai támogatják, többek között olyanok, mint Rónai Zsolt (gitár), vagy éppen Zsoldos Ádám (dob).


szerző: nikiahatos