Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Budapest ébredésének pillanatát festi le a Konyha zenekar

Különleges hangulatú, vágatlan videóklippel jelentkezik a Konyha zenekar. A szövegcentrikus popzenét játszó csapat a dal születésének helyszínére tért vissza: az első verziót ugyanis egy hosszú hajnali séta alatt írta Szepesi Mátyás frontember, ami érintette a mostani klip valódi főszereplőjét, a Margit hidat. A Lehel Olivér által rendezett klip nem tartalmaz vágást, egy különleges pillanatot viszont igen: a dal derekánál kapcsolt ki a közvilágítás, nem hivatalosan is jelezve hogy az éjszaka véget ért.


“Ez a dal arról szól, hogy a szerelem nem egyszerű: a harcoshal ugye egyszerre a szépség és a kegyetlenség találkozásának metaforája.” - mesélt a dalról Szepesi Mátyás frontember - “A dal persze nemcsak a nehézségekről szól, hanem hogy sokszor bekerülünk olyan folyamatokba-körforgásokba, hogy mi is csak nézünk - majd úgy is oldódnak meg ezek a rossz körök, hogy szinte észre sem vesszük. Egy hosszú séta alatt írtam a dal gerincét, nagyjából 12.000 lépés volt a Budai Vár tövéből Újlipótvárosig - ebből indult ki a klip koncepciója is. Eredetileg másfélszeres gyorsításban vettük fel, a képek visszalassított tempója jól illeszkedik az ember hajnali lebegős, elemelkedett hangulatához. Két hajnalt is rászántunk a forgatásra és bár a végeredmény önmagáért beszél, valószínűleg soha többet nem fogunk tudni átmenni még egyszer a Margit hídon úgy, mint előtte (nevet).” 

A produceri teendőket Toldi Miklós látta el, aki a Százszor visszajátszott mellett számos emlékezetes rádiós Konyha dal (Hazahaza, Mindig idebent, Tegnap éjjel) producere, akik több mint egy évtizede alkotnak összeszokott csapatot Szepesivel: amellett hogy a Konyha frontemberrel hét évig játszottak közösen a Magashegyi Undergroundban, azóta számos alkalommal dolgoztak együtt más zenekarok dalain (Margaret Island, Random Trip, Odett, Nagy Bogi, Swing A La Django, stb.)

A dal koncerten először április 29-én a Kobuci kertben, a Söndörgővel közös tavaszköszöntő bulinkon lesz hallható. 


forrás: Pozsogár Tündi