Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: A bárzene emblémája csatlakozott a nagysikerű ’A Király’ videójához

A Fonogram-díj elnyerésére esélyes, Peter Srámek nevével fémjelzett A Király filmzenei album egyik közönségkedvenc darabjához, a Részegen a legjózanabb című zeneszámhoz forgott vadonatúj klip. Az alkotók ezúttal nem a sorozat képkockáira hagyatkoztak, hanem különböző emberi sorsok alakítják a történetszálat, amibe a bárzongoristák utolsó mohikánja, Fűzy Gábor is becsatlakozott.

Egyre több és nívósabb elismerésben részesül, A Király dupla zenei CD, amelyen Peter Srámek kiváló tolmácsolásában élhetjük át Zámbó Jimmy világát!

Csicsák Norbert zenéje és Joós István dalszövege kiválóan egyesült a balladisztikus, Részegen a legjózanabb című szerzeményben, amelyre rengeteg visszajelzés érkezett, hogy a Szomorú vasárnap hangulatát idézi. Még az alkotókat is meglepte a dal közönségnél aratott sikere, hiszen a felvételt a szerzők eredetileg egy önvallomásnak, belső monológnak szánták a lemezre.

A kiemelt figyelemre reagálva egy, a ’80-as évek korszellemét megidéző videóklipet álmodtak meg a készítők. A debütáló vizuális aláfestés érdekessége ugyanis, hogy a bárzongoristák élő ikonja, azaz Fűzy Gábor kíséri Srámek énekét. Nem véletlen a választás, hiszen Gabi bácsinak is volt Jimmy-hez személyes kötődése, hiszen a nyolcvanas években a népszerű Pipacs bárban a keddi napokon a király helyettesítette őt.

A kivételes előadóművész elmondása szerint: „Jimmy már akkor is magabiztosan hitt abban, hogy Ő bizony nagy sztár lesz.”

A klip rendezője Simon Dávid ötlete alapján készült, aki így mesélt: „Az elmúlt időszak legkiemelkedőbb projektje volt számomra. Mind zeneileg, mind vizuálban magába szippantott. Egy letisztult világot álmodtunk meg, ami működik a dal hangulatával. A hétköznapi problémákat is próbáltuk úgy megoldani, mintha az elmében zajlana le egy steril sötét közegben. Ezzel párhuzamban szerettünk volna egy füstös bár hangulatot, ahol ezek a szálak összefutnak, és Péternek is tudunk biztosítani egy hangulatos szinkron helyszínt.”


forrás: Fehér Emma