Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Versfeldolgozással készült a Minimyst Költészet napjára

Költészet napi versfeldolgozással jelentkezett pénteki visszatérő koncertje előtt az újra aktív Minimyst. A nemrég megjelent Karton Monakó EP után ismét magyar nyelvű dalt hoztak, ennek szövegét ráadásul már az első hallgatás előtt ismeri mindenki.


József Attila Tiszta szívvel című verséből készített dalt a Minimyst. A felvétel több szempontból is különleges, hiszen ez az első vers megzenésítés a zenekar életében, illetve ez az első dal, amit a nemrég csatlakozott új dobos, Garami Gábor közreműködésével raktak össze. A verset több zenekar előadásában is hallhattuk korábban a Minimyst választása pedig pontosan emiatt esett erre. A zenekar saját magát állította kihívás elé, hogy képesek-e új formába önteni József Attila gondolatait.

A csapat érezhetően friss lendületre talált, alig több mint két hete jelent meg első magyar nyelvű EP-jük utolsó szerzeménye, de a Karton Monakón túl is újabb magyar nyelvű dal szövegét üvöltheti pénteken a közönség a Dürer Kertben. A friss lendület ugyanis nem kizárólag megjelenésekben érhető tetten, hanem 4 és fél év után ismét színpadra lép a Minimyst, amiről a zenekarvezető Mészáros István a következőket mondta el: „A koncert kapcsán egy igazi visszatérő bulira számítunk és mindazokra, akik régen szerették a zenekart. A magyar nyelvű dalok persze máshogy fognak hatni. Ez igazából egy lemezbemutató, de egy kivétellel minden dal új lesz, amiket majd később fogunk ilyen - olyan módon rögzíteni.”

Érdemes tehát pénteken megnézni, milyen is az új Minimyst, ráadásul nem csak ők mutatnak be lemezt, hanem a Fix Alibi is, mely a Vad Fruttik korábbi tagjának, Győrffy Gyulának új zenekara.


forrás: Bodó Bence