Ugrás a fő tartalomra

EP megjelenéssel ünnepelte 420-at a fantasztikus, rapszodikus, fonetikus, humorikus Sisi!

Négy szám érkezett meg egészen eklektikus hangulatokban és érzésekben, amit a frissen Fonogram-jelölt rapper lány Sisi frappánsan SISTEMATIIK címmel éppen április 20-án droppolt. Sőt még egy Lil Frakk kollab is betsengetett videóklippel Sisi már-már ikonikusnak mondható home made rendezésében! Premier dalról dalra/érzésről érzésre!


Bőven van mit ünnepelnie a zsigeri előadóművésznek és hazánk legegyedibb hiphop nőjének, Sisinek, hiszen idén ott lehet a Fonogram által jelölt év felfedezettjei listáján, sőt a női előadók egyenjogúságát támogató program, a Spotify Equal Hungary aktuális nagyköveteként ott viríthat hamarosan a New York-i Times Square óriáskivetőjén is… na meg a bűvös négyhússzal is van mit kezdeni! Még jó, hogy 04.20-án debütált első EP-jével és Lil Frakkal közös videóklipjével!

A SISTEMATIIK-kal ismét gyönyörködhetünk Sisi formabontó szójátékaiban, elrugaszkodott zenei elképzeléseiben, amit április 20-án az Analog Music Hallban a Mike Mykanic-kel SOLD OUT buli keretén belül fül ügyre is vehettünk, április 26-án pedig a Gólyában a Kikeltető tehetségkutató fellépőjeként folytatja a perfomanszt.

Az EP érdekessége, hogy Sisi producerei is egyesültek rajta. A Tsingling-et Biksi Gábor, a Blaha-t pedig Gmboii azaz Teremi Dávid Yalla jegyzi a másik 2 dal pedig WaTa-val való első közös munka eredménye.

„Az EP elkészítése egy olyan izgalmas és autentikus folyamat volt, amit valószínűleg soha nem fogok elfelejteni. Lényegében pont ezekért a pillanatokért kezdtem el tavaly zenélni. Számomra az, amikor érezhetem, hogy teljes szabadságom van a kreatív folyamatokban és már van némi szakmai rutinom is, egy olyan felbecsülhetetlen érték és kombináció, ami a végeredménytől és a hallgatóközönség reakcióitól függetlenül már önmagában is nagyon boldoggá tesz. Az egész EP célja, hogy az ember több hangulatában is tudjon mit hallgatni, mint egy kiadós vacsoránál, ami tartalmazza az előételt, a levest, a főételt és a desszertet is. És hogy egy olyan élményt adjon végigpörgetni a számokat, mintha más dimenzióba cseppennénk, sokak számára ismerős életérzésekkel. Mondanom sem kell, szó szerint az összes beatbe szerelmes vagyok és ha az embereknek is tetszeni fog, az meggy lesz a hab tetején” – mesélte Sisi.

SISTEMATIIK DALRÓL DALRA

Aszta
„Igazán bohókás és szövegét illetően már-már romantikus dal. Sokszor olyan erős érzelmek alakulnak ki bennem rövid időn belül, hogy 25 perc alatt kidőlnek belőlem a szövegek, és az Aszta is így született. Good vibes only.”

Blaha
„A Blaha nagyon kedves treki számomra, mert legalább annyira koszos underground, mint amennyire zeneileg szép darab. Elég hirtelen jött az inspiráció, mégis időigényes munka volt, sokat alakítgattunk rajta. Talán pont ezért érzem nagyon közelinek és komorsága ellenére színesnek. A kompozícióval egy teljes utazáson igyekszünk végig kísérni a hallgatókat, a végén egy kisebb hagyományőrző csavarral.”

Tsingling feat. Lil Frakk
„Itt főszerepben a humor és a jó hangulat. Teljesen organikus folyamat volt a dalszerzés, ha van dal, ami beragad, akkor az ez. A klipforgatás utánozhatatlan hangulatban telt, na meg, az egyik este megírtam csak a refrénjét, aztán úgy voltam vele, hogy majd valamikor talán befejezem…másnap reggel a nulladik dolog volt, ami megszólalt a fejemben, szóval rögtön tudtam, hogy ebből hamar dal lesz és aznap később már az is teljesen egyértelmű volt, hogy Lil Frakk fogja erősíteni. Epic fless.”

Röhögökte
„Szerény, reményteli dal. Szerettem volna vele adni azoknak az embereknek, akik úgy érzik, megtörtént már velük, hogy bizonyos szokásaik miatt lenézték őket vagy elutasítóak voltak velük szemben. Már vagy két éve írtam és ez a szövegem is tele van kétértelmű sorokkal és elvont fogalmazással."


forrás: Fehér Emma