Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Alina Pash és ajsa luna most vasárnap az Akvárium Klubban bizonyítAlina Pash, a kárpáti boszorkány, aki becenevét különleges kisugárzásának köszönheti, fellépéseiben ugyanis van valami ősi erő, valami mágikus. Az ukrán énekesnő zenéjében a hagyományos népzenét, a modern elektronikus zenét és a rapet főzte össze, előszeretettel nyúl a kárpátaljai zenei kincshez is. Alina a napokban több új dalt is kiadott, köztük a Karpatska-t, amely a személy és az anyaország közötti kapcsolatról szól: „A Karpatska című kislemez alapjául egy ősi kárpáti dal szolgált, amelyet egyszer hallottam a hucul barátaimtól. A dal az ember mindent elsöprő szeretetéről szól, amit a földje, a számára kedves dolgok iránt érez. Hiszem, hogy az emberiségnek meg kell tanulnia, hogy ne csak VENNI, hanem adni is tudjon. Pontosan ezt a képességet zengem az új kislemezen”- mesélte a számról Alina.

Másik új dala, a Chukutykha ihletője pedig Maria Krechunek hucul énekesnő volt, aki annyi dalt ismert, hogy három napig is képes volt egyfolytában dalolni anélkül, hogy egyet is megismételt volna.

Alina Pash zenéjéhez látványos vizualitás is társul, így a budapesti koncert is nagyondinamikusnak ígérkezik. Alina Pash előtt az újhullámos hazai pop egyik legizgalmasabb előadója, ajsa luna játszik majd. Mélysötét elektronika, magával ragadó szövegvilág és baljós, de ugyanakkor mesebeli hangzás jellemzi leginkább a Z generációs Hamupipőkeként aposztrofált ajsa lunát. Az énekesnőt korábban Hundred Sins lemezén és Beton.Hofi Tiszalök számában hallhattuk, márciusban pedig megjelentette első nagylemezét, a Világvégét is.

forrás: Nagy Kátya