Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM MÁRCIUSBAN

Ahogy az már az előző két hónapban kiderült: idén is folytatom a havi kedvenc dalaim egy cikkben való összegyűjtését. Márciusban a mély mondanivalójú, ugyanakkor lendületes anyagok fogtak meg leginkább. Jöjjön most ezekből egy kisebb csokor:

FOLLOW THE FLOW - SZÉLCSEND

Újságíró, sajtóreferens pályafutásom első szakaszában, 2014-ben figyeltem fel Szakács Gergő tehetségére. Akkoriban YouTube csatornájára készített újragondolásokat olyan előadóktól, mint Fluor Tomi, vagy éppen Majka. Gergő azóta mind szólóban, mind a Follow The Flow tagjaként hatalmas utat járt be, aligha van olyan ember, aki ne ismerné például a Nem tudja senki című időtálló slágert. A néhány nappal ezelőtt megjelent Szélcsend véleményem szerint megérdemelné, hogy lekörözze ennek a dalnak a sikerét is. Nem tudom elképzelni, hogy valaha ráunnék akár erre a konkrét szerzeményre, akár Gergő zenei ízlésére.

MIVIANA - ÉGNI KELL

Mikor Minya Vivit megismertem, hasonló remények ébredtek bennem, mint amikor Szakács Gergő cover videóira találtam rá. Bíztam benne, hogy egyszer megkapja a neki kijáró figyelmet, szeretetet. Imádom azt az őserőt, a finom ízlést, az érzékenységet, a sokszínűséget, ami ebben a lányban lakozik. Égni kell számával bekerült az idei A DAL műsorába, amelyet az elődöntőben is átadhat a közönségnek, hiszen továbbjutott. Miviana nemcsak énekel a szerzeményben, hanem hegedül, brácsázik és csellón is játszik benne. A zenei anyaghoz az énekesnő egy saját maga által rendezett klippel készült, amelyet most először ő is vágott. Mondtam, hogy sokoldalú tehetség...

4TRESS - SOSE LESZ MÁR

4TRESS az a hiphop előadó, akinek mind a rap-, mind az énekstílusát nagyon kedvelem. Repertoárjában megtalálhatóak a velős, oldschool muzsikák, de a vokálisabb, éneklősebb szerzemények is. Ez a srác az én fejemet, lelkemet mindig képes helyre tenni. Nincs ez másként most sem, hiszen legfrissebb dalában tökéletesen festi le, hogy milyen, amikor az ember végleg elveszíti a bizalmát valakiben.


THE ANAHIT - BÍROM MÉG

Februárban írtam a dark R&B-ben, pazar popban utazó The Anahit legújabb nagylemezéről, a 10 dalt tartalmazó #VÁLSÁGPOP-ról. A korong igazi érzelmi hullámvasút, hiszen a formáció számai nagy nyomást, nehézségeket jelentő hétköznapi, komoly témákról mesélnek. A tracklista egyik elemét jelentő Bírom még számomra márciusban vált igazi mantrává (bár már novemberben kapott képi megjelenést). Ez a dal hatalmas segítségem abban, hogy megerősödjek, hogy megvalósítsam a céljaim.


szerző: nikiahatos