Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: A néhai legenda öröksége előtt tiszteleg Peter Šrámek

Forog a film címmel jelent meg Peter Šrámek legújabb videóklipje, amelynek szövege több Zámbó Jimmy utalást rejt magában, ezzel is tisztelegve a néhai legenda öröksége előtt. A ’80-as évekbe repítő felvétel a MAHASZ listán harmadik helyen nyitó A Király filmzenei dupla lemezen is megtalálható.

A Jimmy életét feldolgozó minisorozat sikere minden várakozást túlszárnyal, és az is bátran kijelenthető, hogy ehhez a felcsendülő új zeneszámok is hozzájárultak. Ezzel párhuzamosan Šrámek életében is egy új zenei karrier felívelése vette kezdetét, ugyanis ma már saját dalaival és hangszínével is képes tömegekhez eljutni, nevét az egész ország ismeri.

A tízrészes műsor főcímdala, a Jöjj velem! klipje a YouTube számlálója szerint már túl van az 1,3 milliós nézettségen. Emellett a másfél hónapja kiadott Ki vagyok én is félmilliós kattintást ért el idáig. Akik a sorozatot zenei szempontból is figyelik, azoknak bizonyára feltűnt, hogy rengeteg Zámbó Jimmy felvétel maradt ki a filmből, amelyeket a legjobb szándékkal sem tudtak a forgatókönyvhöz igazítani – köztük szerepel a Forog a film is, amely ennek ellenére kiemelt szerepet kapott a projekt alatt.

A Csicsák Norbert által írt szerzemény pont azért született, hogy a Jimmy-dalok kedvelői hiányérzetét enyhítse, hiszen a szövegben tizenkét, az egykori sztár slágerének címe vagy egy szelete hangzik el – köztük van a Bukott diák, a Valahol bús dal szól és több, ma már ikonikusnak mondható részlet is.


Forrás: Magneoton