Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Kommenthuszároknak tart tükröt Katona Petra újdonsága

Megjelent a Petőfi Zenei Díj nyertes Katona Petra legújabb videóklipje, a No Comment! A dalszerző-énekesnő ezzel a számmal szeretné felhívni a figyelmet a közösségi médiában jelenlévő rosszindulatra, amely sok esetben online bántalmazásig fajul. A No Comment dalszövege egy fiktív kommentelőt szólít meg, aki saját problémáit és gyengeségeit próbálja elnyomni mások kritizálásával, destruktív hozzászólások formájában. Az énekes-dalszerző eddigi dalaihoz hasonlóan ismét saját tapasztalataiból merített.

"Amikor A Dal 2021-ben első saját dalommal már szólóénekesként léptem színpadra, hamar megtapasztalhattam, hogy a nagyobb nyilvánosság több rosszindulatú emberrel is jár, akik általában hangosabbak és vehemensebbek, mint a csendes többség. Az építő kritikának természetesen van helye, de a stílus és az indíttatás nagyon nem mindegy. Kellett idő, amíg rájöttem, hogy a csupán gonoszságból megfogalmazott kommentek nem ellenem irányulnak, hanem az illető a saját belső feszültségét próbálja ezzel másra hárítani.” - mondta el Petra.

Pontosan ilyen karaktert alakít Borbély Richárd a videóklipben, aminek koncepcióját leholegacy álmodta meg. Az alapötlet szerint az énekesnő különböző módokon kísérti a valóság elől az online térbe menekülő főszereplőt.

„Szomorú látni a sok frusztrált embert, akik ennyire ki tudnak kelni magukból a kommentszekcióban, és hogy milyen vérre menő sárdobálások tudnak kialakulni idegenek között egy-egy akár teljesen jelentéktelen téma kapcsán is. Sajnálom, hogy ennyi negatív energiát beleölnek ebbe, ahelyett hogy azzal foglalkoznának, ami valóban feltölti és boldoggá teszi őket.” - tette hozzá Petra.

Petra a No Comment-et szerzőtársával, Kovács Dániellel írta, a hangszerelést pedig Gerendás Dániellel készítették. A hamarosan érkező nagylemezen további 10 dalt kaphat majd a közönség.


forrás: Kovács Dani