Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Igazi hasító, metamodern dalverset szállított le Kaukázus Janó és Prédikátor

Kardos-Horváth János, a végtelenül szellemes Kaukázus zenekar frontembere, A Dal tavalyi győztese, és a mostanában Prédikátor néven publikáló Pajor Tamás, aki nemcsak a 80-as évek undergroundjának, hanem napjainknak is meghatározó és utánozhatatlan dalköltője ezúttal Rálátás címmel alkottak egy különlegességet.


Pajor Tamás az egykori Neurotic banda alapítója napjaink elismert Fonogram- és Artisjus-díjas dalszerző-előadója olyan világnézettel, ami teljesen ellentétbe megy a fogyasztói társadalmunkat érintő ideákkal. A Prédikátor értékteremtő és szövegközpontú dalszövegei felérnek egy kortárs, dallamba burkolt verssel: így példádul az orosz-ukrán helyzetre reflektált Majdan című felvételében – amelyet a tavalyi Magyar Klipszemlén is jelöltek a legjobb koncepció kategóriában év végén, legutóbb pedig a Mindenki megvan című megérintő szerzeményében szólt vigaszul a háború és pandémia áldozataihoz Oláh Gergő, Friderika, ifj. Balogh Ferenc, Tibes közreműködésével.

A legújabb közös, a Rálátás ötvözi a Kaukázus alternatív zenéjét és Prédikátor blues-os elmélkedését, így mind zeneileg, mind szövegileg is élménydús Rálátás-t kaphatunk a körülöttünk zajló világra, jelenségekre!

„Ez a városi látomás pazar nyelvi leleményekben ad tényleges rálátást a kiégés és a lehúzás társadalmáról, az etetés tökélyre fejlesztett, csilivili mechanizmusairól, ideológiai káoszáról. Hangvétele, formanyelve igen távol áll a fájdalmasan közhelyes celebnyelv látszólagosan nagyot, valójában semmit sem mondó frázisaitól” - osztotta meg Pajor Tamás a dal tartalmát.

Egy videóklip is forgott a zeneszámhoz, amelynek minimál stúdiós és városi képsorai finoman illusztrálják a kiadvány.


Forrás: Fehér Emma