Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Menni vagy maradni? - teszi fel a kérdést aZorka

Az énekesnő-dalszerző, aZorka Tavasz, tél című új felvétele olyan, mint egy letisztult, intuitív festmény, színekkel, formákkal, érzésekkel és az örökké érvényes kérdéssel: menni vagy maradni? aZorka március 11-én, pedig élőben is bemutatja új szerzeményét A Dal 2023 versenyzőjeként a Dunán.

A női alkotók egyik legígéretesebb és egyre erősödő hangjaként hivatkozhatunk Lackfi Dorottyára, aki kellő érzékenységgel találja meg a mély, lírai szövegek és légies alterpop-hangzás közti keresztmetszetet. A 2021 óta aZorkaként tevékenykedő előadó eddigi repertoárjában megtalálhatjuk például az önelfogadásra bátorító Vízözönt és a legutóbbi, idillben írt Estimese című, játékosabb kiadványt.

Az új dal Tavasz, tél címmel érkezik kellemes akusztikus gitár és ráérős ütemek kíséretében, az énekesnő pedig így mesélt róla: „A dal egy folyamatosan fel-felötlő dilemmát fogalmaz meg: menni vagy maradni? Vágyok világot látni, de közben szeretem az otthonérzetet, a barátaimat, és az emlékeimet, amik idekötnek. Az idő vajon bevár-e, amíg hezitálok? A „Tavasz, tél” kettősségét nem volt célom feloldani, csak egy kis merengésre akartam invitálni a hallgatókat. A szövegben igyekeztem minél élénkebb képeket, hasonlatokat használni. Egyfajta 4D mozi élményt akartam kialakítani az összesúgó tengerektől kezdve a kéményfüstös angyalokig.”.

„Mivel bejutott A DAL 2023 élő adásába a produkció, Székely Zsófi csodálatos vizuáljával lesz majd látható a színpadon. A borító és a jövő hétfőn megjelenő videóklip is ebből a gyönyörű varázsvilágból készült” – mesélte izgatottan aZorka.


forrás: Magneoton