Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Huncut óda született az idősekhez cserihanna tollából!

„A BÁCSI című számot egész egyszerűen a bácsik iránt érzett töretlen szeretetem és tiszteletem ihlette” – meséli cserihanna új dal- és klippremierje kapcsán. „Késői gyerek vagyok, és nagyon szeretem az apukámat, aki egy rendkívüli képességekkel rendelkező, intelligens, humoros szuperhős, és észrevettem, hogy ha vele hasonló korú férfiak közelébe kerülök, akkor hamar elérzékenyülök, szinte azonnal úgy érzem: Bácsi ájlávjú!"


Az énekesnő-dalszerzőről, cserihannáról ZSIRÁFHÁT és Fordulok kettőt című szerzeményei kapcsán már meggyőződhettünk, hogy cseppet sem a megszokott témákat ragadja meg és még kevésbé a sablonos módon tálalja. Sajátságos szövegeivel, letisztult hangzásával és klipes ábrázolási módjával egyből belopja a hallgatók szívébe magát, most újabb szerethető megközelítéssel fordult egy olyan generáció felé, akiknek bizony sokat köszönhet a fiatalság:

„Az idős emberek eszünkbe juttatják a mulandóságot, az ember kiszolgáltatottságát az idővel szemben. Ez olykor nagyon húsbavágó, megható, félelmetes, és az ember szeretné megszavazni a halhatatlanságot a hozzá közel álló személyek számára. Másfelől viszont az idősebb generáció segít, hogy az életre fókuszáljunk. Történeteik iránytűk lehetnek a számunkra, és hiszem, hogy ez fordítva is igaz. Fazakas Lőrinccel olyan klipet szerettünk volna készíteni a dalhoz, amiben ez a kölcsönös szeretet tetten érhető, és amiben kirajzolódik a két generáció egyformaságának és különbözőségének a groteszk és bájos humora. Szerintem ez sikerült, és létrejött a klipben szereplő Janika által sokat hangoztatott „new gangshit”/” – osztotta meg azonnal megjegyezhető és szerethető újdonságának részleteit Hanna. 


forrás: Magneoton