Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM FEBRUÁRBAN

Idén is folytatom a havi kedvenc dalaim egy cikkben való összegyűjtését. 2023 második hónapját a lírikus, illetve a nyersen őszinte számok jellemezték. Íme az én februárban legtöbbet pörgetett zenéim listája:

TEMESI BERCI - HANNA

Temesi Berci tavaly elképesztő munkát tett le szólóban is. Az Artisjus, és Fonogram-díjas zenész többek között kiadta ötödik nagylemezét, Time is not a magazine címmel, amelyen elsősorban a kevés reflektort kapó dobosok előtt tiszteleg. Az albumon közel 50 közreműködő játéka hallható, ami már csak emiatt is tiszteletre méltó. Ha ez még nem lenne elég, Berci a dalok majdnem mindegyikéhez, tizenegy trackhez publikált videót a YouTube-on. Egy hang-, képi anyag azonban egészen eddig a hónapig váratott magára, nem véletlenül. A Hanna szerzeményt ugyanis egy súlyos családi tragédia (Temesi Hanna Kata RIP 2020.szeptember 19. - 2020.szeptember 30.) ihlette. A dalhoz a szükséges pluszt Berci állandó, hű társai, avagy Csányi István és Bubenyák Zoli mellett a Margaret Island, Djabe zenekarokban is tevékenykedő dobos, Kaszás Péter adta meg.

 

DOWN FOR WHATEVER - EZ A VÁROS

Már az első hallgatás során alaposan felrázhat a Down For Whatever Ez a város című száma, amely a magány, az egyedüllét hangulatait járja körbe. A hozzá készített klip is megért minden fáradozást, pont annyira támasztja meg a dalt, hogy hozzáadjon, de ne vegye el róla túlságosan a fókuszt. 

 

WOLF KATI - AKI VINNE MAGÁVAL

Wolf Kati legutóbb olyan dalokkal lepte meg közönségét, mint a Boldogság utca 100., az Egy nyári, a Próbáld még!, vagy éppen a Ha egy jelre vársz. Az újdonságát jelentő Aki vinne magával szövegét maga az előadó szerezte, a zenében pedig Madarász Gábor (szerző, producer) támogatta. A számhoz forgott Jimy J. Hollywood rendezte klipben feltűnik Kati zseniális zenekara is (Dandó Zolika - gitár, Galambos Zoltán - billentyűs hangszerek, Herr Attila - basszusgitár, Madarász Gábor - gitár, Zombori Atus - dob).


szerző: nikiahatos