Ugrás a fő tartalomra

PREMIER: Egy úr mindig úr a Lóci Játszik szerint

Nem is olyan régen megjelent a Lóci játszik zenekar legújabb lemeze, amely a 80 nap a Föld körül című színházi darabhoz készült. Az előadás egyik legkiemeltebb dalához, a Karácsonyi Zoltán előadásában hallható Egy úr mindig úr-hoz most megjött a klip is.

A Lóci játszik zenekar különleges projektbe vágta a fejszéjét 2022 nyarán, amikor is megálmodta a 80 nap a Föld körül darab teljes zenei palettáját, amelyet a TRIP, a Vígszínház és a Kult2 állított színpadra. A dalok zenéjét és annak szövegeit Csorba Lóci írta, ez remekül hallható is a teljes anyag hangszerelésén és a szövegek sajátosságán.


A lemez sikeres fogadtatását követően egy klippremiert is hozott a különleges koprodukció, amelyet az előadás egyik legkifejezőbb dalához, az Egy úr mindig úr-hoz készítettek.

Az album másik érdekessége, hogy Lóci hangja mindösszesen 1 dalban jelenik meg, a többi számban a Vígszínház társulatából Karácsonyi Zoltán (Phileas Fogg), Hirtling István (Fix detektív) és Szántó Balázs (Passepartaout) valamint Novák Eszter és Selmeczi György zenés színész osztályának hét tagja hallható. Így van ez a most megjelent Egy úr mindig úr című számnál is, amelyben Karácsonyi Zoltán adja elő Phileas Fogg szemszögéből, hogy egy úr mitől is úr.

"A 80 nap alatt a Föld körül című elődás koncertszínházi formátumot öltött, ami számomra annyit jelent, hogy sok-sok zenével, énekkel próbáljuk átadni Verne remekművét, minél több helyre eljuttatva a nézőket a világban. De a koncertszínházi formátumot a Lóci játszik zenekar valósítja meg igazából, hiszen ők csakugyan koncerthangulatot varázsolnak az előadáshoz jelenlétükkel és aktív részvételükkel.” – fogalmazta meg Karácsonyi Zoltán

Az albumot a közelgő teltházas Pesti Színházban megrendezett bemutatón élőben is meghallgathatja a közönség.


forrás: Gold Record
fotó: Gordon Eszter