Ugrás a fő tartalomra

MEGHALLGATTAM! ÚJRAÉLESZT A FRISS-ROPOGÓS THE ANAHIT ALBUM

Megjelent a dark R&B-ben, pazar popban utazó The Anahit legújabb nagylemeze. A 10 dalt tartalmazó #VÁLSÁGPOP egy igazi érzelmi hullámvasút, hiszen a formáció számai nagy nyomást, nehézségeket jelentő hétköznapi, komoly témákról mesélnek. 

Teszik mindezt felemelően: Iróniájuknak, öniróniájuknak, humoruknak, játékosságuknak köszönhetően a korong hallgatása során ténylegesen fellélegezhetünk, hiába a vállainkat sújtó teher. Az egyedi hangulatú számok mindegyike izgalmasan lett hangszerelve, edzett érzelmekkel, naprakész tartalmakkal lettek megtöltve. Kegyetlenül erős - bitangul gyenge, önfeledten vidám - pokolian szomorú kettőségek kavalkádja ez a terápiás lemez. Időnként találkozhatunk trágár szavakkal is a zenehallgatás során, ám ezek mindig indokoltan vannak elhelyezve, nem vesznek el a szerzemények értékéből, fokozzák a hangulatot. Végeredményként: A #VÁLSÁGPOP újraéleszt!


A SETLIST:
A hagyományokhoz hűen a korong egy Introval indul, ami tökéletesen vázolja fel az album zeneiségét, amelynek mix, master teendőit Sashegyi Soma végezte (zene & szöveg: The Anahit). Ezt követi az angol nyelvű Bills (Oh no), amely kitűnően fogja meg az egyre növekvő számlák, valamint a csökkenő tartalmú pénztárcák világát, miközben az ember leginkább táncolni, megkönnyebbülni szeretne végre... Ez a dal a péntek esti bulik remek nyitánya lehet. Ezt követi a lírikusan rappes, hipnotikus Fekete szívem, amelyben magyar, angol, és spanyol sorok váltják egymást, irdatlan rafináltan. Negyedik trackként érkezik a személyes kedvencemet jelentő, céltáblákat felvázoló Bírom még, ami igazi mantraként erősítheti a hallgatót saját megerősödése, céljai megvalósítása érdekében.
Bár a címe másra utalhat, szerencsére nem lett szörnyűséges a Monster szerzemény sem, amely túlnyomó többségében angol nyelven szól, de kapunk benne két magyar verzét is. A vokál elképeszt benne, abszolút el tudnám képzelni egy akciófilm betétdalaként. A taposás visszatérő elem a korongon, ami a Nekem ez jár-ban is megjelenik, úgy is mint a saját utunk kitaposása, de úgy is, mint a rajtunk való átgázolás jelensége. A korong egyetlen közreműködését a hetedik track, a Túlélem jelenti, amelyhez ESTHA B teszi hozzá a szükséges pluszt. Említettem a káromkodást. Ebben a dalban például jogosan kapunk belőle, hiszen az emberi csalódásokat járja körbe, amikor menetközben rá kell jönnünk arra, hogy a másik valójában nem igazi partnerünk.
Az angol Tesco Chips-et elég egyszer hallanod, hogy az jó időre dallamtapadást okozzon. Kérdem én, ha erre az anyagra nem mozdulsz meg egy The Anahit koncerten, akkor vajon mire? A korong zárásaként a csapat az erős nők világát festi le a Goddess formájában, amelynek akad egy második része is, Goddess 2 címmel. Utóbbi jelenleg az egyik kedvenc önszeretet himnuszomat jelenti, elvégre a kemény nők a legjobbat érdemlik. Nemde? 

Összességében izgalmas kalandozás a #VÁLSÁGPOP korong, mivel az alkotók jó ízléssel építették fel ezt a munkát. Néha hátra hagynál mindent, újrakezdenéd, máshogy csinálnád? Hát... Pontosan ehhez adhat erőt Csányi Rita és formációja. Hajrá előre!


HALLGATNÁL MÉG VELEM FULL ALBUMOKAT?
LEGUTÓBB RÓLUK ÍRTAM:

szerző: nikiahatos