Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Kihívóan őszinte a The Carbonfools

A Bird in a Cage egy őszinte szerelmes dal: szokatlanul, nem rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot, hanem a témát a féltékenység felől közelíti meg. Mindezt fájdalmasan, szívbemarkolóan teszi, de mégis felemelően. Olyan carbonosan.


„A The Carbonfools mindig is preferált médium volt számomra, hogy kinyavajogjam a bánataim, problémáim vagy akár az örömöm... Zenészsors: dalban könnyebb elmondani, mi nyomja a lelkem...” – meséli Titusz a zenekar alapítója. A dalhoz a videót is ő készítette mesterséges intelligencia segítségével, amely most új hobbija a stúdiócuccok építése mellett.

„Ez egy nagyon kedves és intim dal, amit teljes egészében a Titusz írt. Természetesen a hiteles előadás feltétele, hogy értelmezzem a dalt, és ilyenkor jövök rá, hogy egy-egy témát hányféleképpen élhetünk meg. Izgalmas utazás ez számomra. Nem csak a dalban mélyülök el, hanem úgy érzem, hogy közben a szerzőt is jobban megismerem.” – tette hozzá az énekes, Fóris-Ferenczi Gábor.

A zenekar alkotóközösség, de ez a hirtelen a próbaterembe lehozott dal őket is meglepte. „Ez a dal teljesen váratlanul bukkant fel Titusz szíve közepéből. Annyira kerek és szép az egész. Igazi mestermunka! Imádom!” - mondta Miklós Milán basszusgitáros.

„Titusz tipikus húzása, amikor nem szól egy szót sem arról, hogy szépen csendben összerak egy ilyen gyönyörű dalt a háttérben. Párszor eljátszotta már, de mindig meg tud lepni.” – tette hozzá Gulyás Barna, gitáros.

Hámori Benedek, dobos egy másik, értelemszerűen egy „ritmikusabb” oldalról közelített: „Mindig szeretem, amikor kicsit megállunk és lelassulunk egy-egy lassabb, érzelmesebb dallal. Segít jobban elmélyülni magunkban. Úgy érzem, hogy ez egy olyan dal, ami nemtől, kortól és élethelyzettől függetlenül egyaránt szerethető, értelmezhető.”



forrás: Gold Record