Ugrás a fő tartalomra

PREMIER: Visszaadja a reményt a most debütáló Shapeless Faces

Az új, öttagú (Etl Krisztián, Kelemen Máté, Mocsári Gábor, Nagy Domonkos, Papp Benedek). alternatív rock banda, a Shapeless Faces céljául azt tűzte ki, hogy új hangzásokat, hangulatokat hozzon a magyar alternatív szcénába, és hogy adjon valamit, amivel a melankolikusabb rokonlelkek tudnak azonosulni. Inspirációjukat olyan bandák jelentik, amelyek műfaji korlátokon túllépve arra mennek, amerre a zene vezeti őket. Ilyen számukra a Nine Inch Nails, a Radiohead vagy éppen a Vad Fruttik is.


Ezekben a percekben megérkezett a csapat első száma, Szentjánosbogár címmel, amely a közelgő H-moll EP-jükön is helyet kap. A szám minden olyan embernek szól, akik nem váltották be a bennük rejlő potenciált, akik hagyták, hogy meghaljon az álmuk, akik cipelik a megbánás súlyát a vállaikon. 

"A Szentjánosbogár tökéletesen leírja az elmúlt éveim. Nagyon sokáig nem találtam a helyem a világban, úgy éreztem nincs is rám szükség. Tudom, hogy rengetegen éreznek így ezen a világon. De... Ahogy a klip végén is látszik, mindenkinek megvan a kijelölt útja, helye, ahol tárt karokkal várják őt. Elég erősnek kell lenni, nem szabad feladni a keresést, a reményt. Aztán ki tudja, lehet, hogy egy nap találkozol pár olyan emberrel, akikkel zenekart alapítasz és ők lesznek a második családod." - kezdte a BSIDE-nak a formáció basszusgitárosa, Gábor. 

"A Shapeless Faces úgy indult, hogy a pandémia alatt bezárkóztam a szobámba, mint mindenki. Elkezdtem dalokat írni, mint egy őrült, de azt is tudtam, hogy egyedül zenélni nem az igazi, ráadásul a dalok ilyen banda érzetet adtak, nem pedig singer-songwriter élményt. Úgyhogy elkezdtem felkutatni a rokonlelkeket, ami pont olyan nehéz, fájdalmas folyamat volt, mint amilyennek gondoltam. Aztán persze minden úgy lett, ahogy lennie kellett, jöttek a srácok egyesével, mint egy kirakós darabjai. Most, hogy összeálltunk, nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy nemcsak négy fantasztikus zenésszel, de négy remek emberrel is együtt zenélhetek." - tette hozzá a frontember, Krisztián.


szerző: nikiahatos