Ugrás a fő tartalomra

MEGJELENT! Mélytengeri és űrutazásra hív Zalai Richard új EP-je

A Deeper in the Sea sok szempontból Zalai Richard debütáló EP-je, a Travel the Unknown folytatása: mindkettő keletkezésében fontos szerepet kapott a szülővé válás öröme és a víz, a másoktól való elszigeteltség, de a Deeper in the Sea dalaival az űrbe is kikacsinthatunk. Az ötszámos EP chill, downtempo felvételei tökéletes ívet írnak le, születésüknek pedig a közönség is tanúja lehetett a La Boum fesztiválon. A Deeper in the Sea anyaga ugyanis egy különleges improvizáció keretében jött a világra: ahol ameddig Richard zenélt, Oláh Anna művész vászonra vetette a zene által keltett érzéseket.


„A Deeper in the Sea cím visszautal az előző EP re és valahol annak a folytatásának is tekinthető. Hasonló életkörülmények között születtek. A Travel the Unknown a kislányom születése előtti időszakot dolgozza fel és annak előre elképzelt és megélt pillanatait, míg a Deeper in the Sea a kisfiam születése körüli időszakból származik. Érdekes, hogy zenei értelemben is most vagyok a legtermékenyebb, pedig most van a legkevesebb időm zenével foglalkozni”- meséli Richard az EP-ről. - „Egyrészről sokkal koncentráltabban állok a zenéléshez, kisebb eszköztárral dolgozom, ahol lehet improvizálok és próbálok az első intuíciókra hallgatni. A dalok hangulata, a témák és a zenei eszköztár az Annával való találkozás és közös performansz előtt is megvolt, de a végleges dalszerkezet, dinamikai ív és hossz ott alakult ki és tette megismételhetetlenné az estét mind nekünk mind a közönség számára. Örülök, hogy nyitott volt arra, hogy mindezt megörökítsük és hozzáférhetővé tegyük azoknak is, akik nem lehettek ott a La Boum fesztiválon."

Deeper in the Sea | Richard Zalai (bandcamp.com)
Az előzetesen megjelent Back to Basics és a Splendid Isolation videója is a koncert felvételeiből készültek. Az EP nyitódala, a Leo egyfajta bevezetést kínál a dalok világába - és egyben rejti kisfia egyik keresztnevét -, míg a Moon és a Mars című számok az űrutazással kacérkodnak. A záró Splendid Isolation pedig az Oláh Annával közös live session örömére utal, amikor elszigetelve a közönségtől, egy kis szigeten játszottak. A Deeper in The Sea dalai elérhetők az összes streaming felületen.

forrás: Nagy Kátya