Ugrás a fő tartalomra

MEGJELENT! A 80 nap alatt a Föld körül címet kapta az új Lóci játszik nagylemez

Megjelent a Lóci játszik legújabb lemeze, amely a 80 nap alatt a Föld körül című darab dalait tartalmazza az előadás színészeinek közreműködésével. A Jules Verne kalandregényéből készült koncertszínházi előadást – melyben a Lóci játszik zenekar egyenragú szereplő a színészekkel- , 2022 nyarán állította színpadra a Trip, a Vígszínház és a Kult2.Az előadás 2023 február 11.-én beköltözik a Pesti Színházba. Philias Fogg szerepében Karácsonyi Zoltánt, az inasa Passepartout szerepében Szántó Balázst, míg a mindenre elszánt detektív Fix szerepében Hirtling Istvánt láthatják a nézők. A további 118 szerepet, a Színház-és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályának hét tagja kelti életre, Csorba Lóci pedig ezúttal nem csak frontemberként, hanem prózai szerepben is bemutatkozik, ő kelti életre a legendás regényírót Jules Vernét. Az előadás egyszerre koncert és színház, egy zenés forgatag, állandóan változó karakterekkel, helyszínekkel, elefántból hajóvá formálódó kellékekkel, fordulatokkal teli cselekménnyel, melynek csúcspontjai az élő zenekari kísérettel megszólaló dalok.

A 2022 őszén rögzített felvétel az ötödik Lóci játszik lemezként lát napvilágot, azonban rendhagyó módon ez az első, amin Csorba Lóci mellett az előadás színészei is énekelnek. A dalok zenéjét és a dalszövegeket Csorba Lóci írta, a zenekar azonban nem csak kísérője, hanem aktív résztvevője is a darabnak. „Azért ideális számomra a felkérés, mert most nem a saját gondolataimat, érzéseimet kell megfogalmazni, hanem egy meglévő történetet kell elmesélni zenében, dalban.” – fogalmazott Lóci az alkotói munkálatokról.

A lemezen szereplő dalok íve lazán összefoglalja a 80 nap alatt a Föld körül cselekményét. A tizenkét dalban a Lóci játszikra jellemző zenei sokszínűség ezúttal is megjelenik, a pop-funk stílustól kezdve az érzelmes balladákon át a karibi-hangulatú kitekintésig. A lemez kiemelt dala Az Idő, amely a főhősök az idővel való ambivalens viszonyát járja körül, és egy grandiózus, többszólamú fináléban teljesedik ki. A Nem ért meg című dal pedig 2022 decemberében jelent meg a lemez előfutáraként.

Az album elérhető január 16-tól a streaming felületeken, február elején pedig klip is érkezik az egyik dalhoz. A darabot pedig a Pesti Színházban először február 11-én és 12-én, láthatja a közönség.


Lóci játszik zenekar
Csorba Lóránt – basszusgitár, ének
Biermann Áron – akusztikus gitár
dr. Dobozy Ágoston – billentyűk
Fábián Tibor – dob
Fülöp Bence – gitár
Rácz Dániel – trombita
Vidákovich Izsák – szaxofon

Énekesek (a darabban szereplő színészek)
Hirtling István
Karácsonyi Zoltán
Szántó Balázs
Fekete Patrícia
Illés Adrián
Krasznai Vilmos
Liber Ágoston
Tóth Dominik
Turi Péter
Varga - Járó Sára

A felvételek a SoundCam Productions stúdióban készültek.
Felvétel, mix, mastering: Józsa Örs
Korrepetítor: Szép András
Felvétel asszisztens: Solymosi Kata
Kiadja a Prime Event Management.

Dallista
1. Azt hallottad, azt hallottad?
2. Egy úr mindig úr
3. Lassú lesz
4. Emberáldozat
5. Fix fiesta
6. Nem megy
7. Fogd meg a kezem
8. Az Idő
9. Indiánok dala
10. Nem ért meg
11. Fogg a börtönben
12. Egy úr mindig úr (finálé)

fotó: Kuttner Ádám
forrás: Kámán Ildikó