Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Takáts Tamással dolgozott együtt Mandoki Soulmates

Reményteli dal az új évre a Mandoki Soulmates-től és Takáts Tamástól! Tegnapi lázadók című közösét emeli ki az új évben többszörösen jubiláló Mandoki Soulmates és a Máté Péter-díjas Takáts Tamás. Ez az egyik legfülbemászóbb és legbiztatóbb szerzemény a zenei hírességekből álló formáció új korongjáról, a Magyar Képek-ről, ami hatalmas löketet adhat a 2023-as évkezdéshez.

A hazai blues ikonikus énekesével, a Takáts Tamás közreműködésével készült Tegnapi lázadóknak épp most van a legnagyobb aktualitása: „A tapasztalt és fiatal lázadók összefogásáról szól ez a dal egy jobb világért, ahol a generációk közösen harcolnak az emberségért” – osztotta meg gondolatait a Fonogram Életműdíjas szerző/producer/előadó, egyben a felvétel szövegírója és zeneszerzője, Leslie Mandoki, aki szerint frissen megjelent, „lelkitársakkal” közösen megalkotott lemeze, a Magyar Képek eddigi legnagyobb munkája.

A zenei anyag hatalmas sikerrel debütált: a megjelenéstől számított első héten a legtöbbet eladott albumként felkerült a MAHASZ által jegyzett hivatalos toplista élére. Az ikonikus legendákból álló Mandoki Soulmates zenekar tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van és harminc éve dolgoznak az angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz művészi ötvözésén.

Ám nemcsak e világsztárok (köztük van például Al Di Meola, Ian Anderson, a Jethro Tull vezetője is), hanem olyan magyar kiválóságok működtek együtt, mint Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás valamint egyedüli női előadóként Zséda. A kiadvány előzménye egyébként egy angol nyelven írt duplalemez, amely az Egyesült Államokban Utopia For Realists, Európában pedig Living In The Gap & Hungarian Pictures címen híresült el – amikre szintén joggal lehet fergeteges sikerként hivatkozni,

„Úgy látszik ebben az évben sok 7-es szám jött össze. Január 7: 30 éves a Mandoki Soulmates, 40 éves a stúdióm a Red Rock, összeadva: 70. 70. születésnapomon 2023-at írunk, összeadva a számokat: szintén 7-et kapunk. Legyen ez egy jó, eredményes, pozitív szám és év mindannyiunk számára” ­– így köszöntötte az évet és adott számot eddigi, egészen elképesztő eredményeiről Leslie.

A Magyar Képek és a Találkozások lemezek megvásárolhatók az ország összes, releváns CD-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon.


forrás: Magneoton