Ugrás a fő tartalomra

BESZÉLGETTÜNK! Dupla sikerrel zárta a 2022-es évet Király Béla

Nagyon sűrű, de annál boldogabb volt az év vége Király Béla koreográfus, táncos számára, akit két egymást követő napon két különböző produkcióra kértek fel. Az egyik Ábrahám Pál: Viktória című operettje, a másik pedig a Peppa Malac Live gyerekelőadás magyar- és horvátországi turnéja volt.

A Viktória bemutatójára december 16-án került sor és valóban hatalmas siker fogadta a produkciót.
"A Veszprémi Petőfi Színház a szívem csücske, ugyanis annak idején itt indult útjára a színházi pályafutásom. Lili Bárónő, Lévi Story és most a Viktória a harmadik olyan előadásom, amire felkért Oberfrank Pál, a színház igazgatója. Mivel az életemet határozta meg ez a színház, így nekem minden feladat hatalmas örömet jelent. Nagyon szeretem a társulatot és a vezetőséget, most is jó hangulatban, szeretetben próbáltunk. A koreográfiába rengeteg humort, látványelemet csempésztem, figyelve arra, hogy minden szereplőhöz, szituációhoz maximálisan kapcsolódjon. A különleges darabban különböző zenei motívumok keverednek, például az amerikai dzsessz és a magyar népzene. A hungarikum műfaj, a magyar virtus, az operett biztosan eléri hatását." - kezdte Béla a BSIDE-nak.

fotó: Veszprémi Petőfi színház

A tehetség ezzel párhuzamosan Budapesten próbálta a Peppa Malac Live előadását, ami ugyancsak sikeresen startolt el. A gyerekek rajongtak a figurákért, többen a színpad előtt, csillogó szemmel nézték, játszottak, énekeltek a mese szereplőivel együtt.

"Tóth Gergely, a Concert Europe Ltd producere keresett meg, hogy nekem adná ezt a feladatot. Peppa a mai gyerekek körében nagyon közkedvelt figura, imádják. Nos, ebből csináltak Londonban egy előadást, ami turnézik szerte a világban. Kaptam egy videófelvételt, egy szövegkönyvet, amiből pontosan le kellett vennem az előadást, majd betanítani azt. Egyszerű feladatnak tűnt, de sokkal nehezebb volt, mint elsőre gondoltam. A főpróbahétre megérkeztek a londoni rendezők, tulajok és hála égnek nagyon megvoltak elégedve. Aztán jött a nehezítő körülmény, a jelmez. Hatalmas, gyönyörű jelmezek voltak ezek, de alig lehet kilátni belőlük, ez pedig az utolsó napon nehézségeket okozott. A táncosok, a Style and Passion Dance táncosai, akikről tudtam, hogy mindent megtesznek azért, hogy ez egy remek előadás legyen. Megcsináltuk! Annyira csodálatos érzés ebben a nehéz világban örömet adni az embereknek, a gyerekeknek. Meghatottsággal néztem végig minden előadást."- tette hozzá. 


Mindezek mellett Béla táncversenyének is volt egy őszi és téli bajnoksága. Magyarország egyik legszínvonalasabb versenye az év végén egy nagyszabású gálaműsorral búcsúztatta az évet, majd adta át az UPDF Hungary Trófeáit.

"Nagyon elfáradtam, kimerültem, de hálás vagyok, hogy ennyi csodás felkérés talált meg. Most egy kicsit pihenek, aztán izgatottan várom a 2023-as év lehetőségeit." - árulta még el Béla.


szerző: nikiahatos