Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Szegedre érkezik a friss lemezes The Trousers

A The Trousers legközelebb január 20-án lép fel a szegedi Városi Rock Klubban. A karcos riffekkel, rebellis attitűddel és a rockzene hőskorát idéző lendülettel támadó bandát az erős szegedi kötődésű Strompopper kíséri el - a garázsrockos, punkos-pszichedelikus trió első koncertjét adja a (téli) napfény városában, amit rettenetesen várnak már. Hangos, kúl és potenciálisan felejthetetlen este várható a fuckin' rock mjúzik jegyében!

November 9-én közel három évnyi érlelés után megjelent a The Trousers Animal Gun című, hatodik nagylemeze. A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó zenekar a Music Fashion kiadó által gondozott korongon 10 dalt ad át közönségének. Az anyagról három darabot már ismerhet a nagyérdemű (Bag of bones, My Kind of business, Hope dies last), a lemezen a zenekar tagjain (Kőváry Zoltán – ének, gitár; Locke Péter – gitár; Lázár András – basszusgitár, Gulyás Antal Samu – dob) kívül vendégszerepel Csányi Rita énekes (The Anahit) és Derecskei Zsolt (The Bits) billentyűs is. A felvételeket Kőváry Zoliék a csapat korábbi dobosával, CS. Szabó Zoltánnal készítették a budapesti Artist Factoryban, a munkálatok pedig már 2019 végén elkezdődtek. A szuggesztív borító grafikája Vass Richárdnak köszönhető.

A zenei anyagon hallható dalok legjava a frontember, Kőváry Zoltán szerzeménye, két számban pedig a nyáron elhunyt bátyja, Kőváry Péter (Neo, Peter Kovary & the Royal Rebels, Stoned) volt a szerzőtársa. Az alábbiakban a friss-ropogós album állomásairól Zoli mesél, így tudhatjuk meg többek között, hogy mely formációk inspirálták a munkálatok során, hogyan születtek meg a dalcímek, valamint hogy hogyan épültek fel maguk a számok.


szerző: nikiahatos