Ugrás a fő tartalomra

SZIGET 2023: Jamie xx a fesztiválon

Nemrég bejelentették a 2023-as Sziget Fesztivál első adag fellépőjét: nagy örömünkre a Beggars Group kiadóinak szárnyai alól Magyarországra látogat majd a Fonogram-díjra jelölt Amyl and The Sniffers és a The xx sikerei után szólókarrierben is bizonyító Jamie xx is.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen újdonság az angol indie pop csapat körül: Romy Madly Crosft, Oliver Sim és Jamie Smith (aka Jamie xx) idén ünneplik a Coexist című második The xx-lemez megjelenésének 10. évfordulóját. Ennek örömére ki is adtak egy Coexist (Deluxe Edition) című albumot, mely az eredeti dalokon kívül három közönségkedvenc felvétel (Angels, Chained, Reunion & Sunset) élő verzióit is tartalmazza. Január 13-án pedig érkezik az album limitált szériás vinylkiadása, és tekintve, hogy 2012-ben a Coexist volt a legkelendőbb vinyllemez, így valószínűleg ezeket a korongokat is el fogják kapkodni.A londoni trió az Apple Music 1 online rádióján havonta jelentkező Interludes Radio című műsorában egy egész részt szentelt az évfordulónak, ahol rajongók osztják meg a Coexist lemezzel kapcsolatos élményeiket az elmúlt 10 évből. Az adást ide kattintva lehet visszahallgatni.

A zenekar tagjai az utóbbi években szólókarrierjükre koncentrálnak, az elmúlt év pedig különösen aktívra sikeredett a kiadványok tekintetében. 2022-ben jelent meg Oliver Sim Hideous Bastard című debütáló albuma, melynek produceri munkálatait Jamie xx végezte. Jamie ezen kívül két klubslágert is robbantott - LET'S DO IT AGAIN és KILL DEM című dalai is nagy népszerűségnek örvendenek. Most pedig a The xx harmadik tagja, Romy is hírt adott magáról, mégpedig a Fred again.. közreműködésével készült Strong című track formájában, ami a második szóló dala. A végeredményt úgy írja le, hogy "érzelmes zene, amire táncolni is lehet", és ehhez illően arról szól, amikor a zene eufóriájában megnyugvásra lelünk. Egy érzelmekkel teli bulihimnusz a klubozás gyógyító és közösségi erejéről.

forrás: lightmedia news