Ugrás a fő tartalomra

Különleges koncertfilmmel jelentkezett EP bemutatója előtt a Henri Gonzo és a Papírsárkányok

Idén nyáron adta nagysikerű debütáló koncertjét a Fran Palermo zenekar multiinstrumentalista dalszerző-frontemberének új, magyar nyelvű formációja. A Henri Gonzo és a Papírsárkányok december 15-én az A38 Hajón mutatja be első, hatszámos EP-jét, amit egy lélegzetelállító helyszínen forgatott live session előz meg.


Henri saját bevallása szerint már régóta gondolkodott egy új, magyar nyelvű projektben, a löketet végül a pandémiás időszak adta meg: egy balatoni nyaraló teraszán körvonalazódtak fejében a részletek. Az ötletfoszlányok hamar dalokká, majd egy hatszámos EP-vé váltak, amit nagyzenekaros, számos vendéget felvonultató koncerten mutat be most a nagyközönségnek. A rendhagyó koncerten olyan kiváló zenészekkel egészülnek majd ki, mint egy csellós, az Opera elsőszámú fagottosa és egy japán származású, fűrészen hegedülő művész.

A dalok és az élő formáció hangulatát remekül prezentálja a most megjelent live session, amit egy nagyon különleges helyszínen, Farkaskő településén forgattak. Ennek egyik legizgalmasabb ékköve egy művésztelep - Noszvajon ugyanis megmaradtak az ősi, hagyományos építészeti formák, a barlanglakások. Farkaskő-Noszvaji Művésztelepet létrehozó alkotócsoport tagjai a ‘90-es évektől kezdve kortársi koncepciók alapján alakítják a sziklába vájt térformákat. Alapanyaguk egy több száz négyzetméternyi, vulkáni hamuba – riolit tufába – faragott lakótér, és annak tágas környezete. A kisfilmet Vadas Géza és Henri Gonzo rendezték, a hangot pedig Sápi Géza és Beke István rögzítették.

A Henri Gonzo és a Papírsárkányok december 15-én az A38-on mutatja be cím nélküli, bemutatkozó EP-jét, a helyszínre limitált számú kazettát, kézzel írt dalszövegeket és egyedi printeket is visznek majd. Előttük a számos hazai formációból (Middlemist Red, Mordái, Samurai Drive) ismert Nóvé Soma melegíti a színpadot. Jegyek korlátozott számban kaphatók.


forrás: Biczó Andi
fotó: Könczei Kinga