Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Ismert névvel folytatódik a közkedvelt TECHO ART sorozat

A Techno Art nem csak egy sima techno buli, hanem egy olyan rendezvénysorozat, ahol a magyar techno-szerető közönséggel megismerheti a magyar underground művészetet is. A rendezvény alatt a résztvevők olyan művészek alkotásait ismerhetik meg, akiket már ismer a nagyközönség, vagy épp még nem, de nagyon érdemes felfigyelni rájuk. December 16-án az Arzenálban várják a művészetre éhezőket a legjobb dj-k és alkotók.


“Októberben Adonivov, Hedonism Workshop tetováló és rajzművészek, és VazaVaze festőművész munkáit állítottuk ki, és a december 16-ai bulin még több művésszel fogunk kiállítást szervezni(pl.: Alina Rebecca Sára)” - kezdte a Techno Art egyik főszervezője, a DJ-ként is már jól ismert Pongrácz Sabira. Hozzátette, céljuk, hogy ne csak zeneileg adjanak élményt, hanem látványban is, ezért a festő, rajz és fotóművészek mellett, még vizuáltechnikussal is dolgoznak.

“Az októberi partin Katona Kati vizuáltechnikus-művész dolgozott egész éjjel velünk azért, hogy esztétikai látványban is gazdagodjon a techno közösség, de zenei élményben is igyekeztünk maradandót hagyni a közönségben.” A visszajelzések szerint ez sikerült is, ráadásul két nemzetközi dj is részt vett az eseményen: Rebūke és Robpm.

A másik főszervező, Fazekas Balázs, aki már 10 éve a rendezvényszervezés világában mozog, elárulta, törekednek arra, hogy olyan dj-ket hozzanak el, akik még nem voltak Magyarországon. Így került képbe a közkedvelt Stella Bossi is, aki a decemberi partin zenél majd Budapesten, az Arzenálban. A helyszín a szcéna egyik legismertebb helye, ahol a világ legnagyobb techno dj-i léptek fel, mint I Hate Models, Regal, Kobosil, Klangkuenstler, T78, Marika Rossa, Nico Moreno vagy épp Xenia. Most Stella Bossi, DJ, producer, influenszer is az illusztris névsorba kerül. Stellát a műfaj ismerőinek már aligha kell bemutatni, rendszeres fellépője fesztiváloknak, közel egymillióan követik a közösségi oldalakon, az egyik legismertebb berlini klub, a KitKat rezidense. Stella neve épp félúton van az underground és a mainstream között, egyedi, művészi, szituációkat kifigurázó stílusa nagyon illik a Techno Art arculatába.

“Természetesen a magyar dj-kről se feledkezzünk meg, hiszen a techno-közösség ismertebb fellépőivel dolgozunk együtt: Benke, Szabó Tamás, Sabira (Techno Yoga), Kitti Kay, Paralich, Dual Destress és Ervo. A jövőben bízunk benne, hogy gazdagodni fog a paletta új és régi motorosokkal is” - fogalmazott a két főszervező, Sabira és Balázs, hozzátették, mindenkinek szeretnének teret adni a nagy közönség előtti kiteljesedéshez, és esélyt ahhoz, hogy szélesebb körben váljanak művészként ismertté.


forrás: Santos Productions