Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Kocsi tetejéről énekel nekünk Lábas Viki

Oroszlánüvöltés, cimbalom, zuglói kiskocsma, barna medve, csipkefüggöny, focimeccs - ez mind megfér a Margaret Island új klipjében, ahol Lábas Viki még egy kocsi tetején is táncol. Maga a rendező, Miki357, sőt még Beton.Hofi is cameozik egyet a klipben.


Eklektikus videóval jelentkezik a Margaret Island, amit Szeszélyes című új dalukhoz forgattak.

“Örülök, hogy csináltunk egy olyan dalt, amiben nem vesszük magunkat túl komolyan” - kezdi Füstös Bálint, a zenekar gitárosa. “Viszonylag régen, még a fonyódi karanténunk alatt született a dal egy esős napon, amikor már kellően régóta éltünk összezárva. Eljött az a pont, amikor nem volt kedvünk a fegyelmezett munkához, egyszerűen elkezdtünk zenélgetni, lelazultunk és formabontó módon gördült ki belőlünk a dal. Később Szepesi Matyival ötleteltünk a szövegen, Toldi Miki producerünkkel pedig rögzítettük az anyagot. A kedvenc részem a felvétel során az volt, amikor Fonyódon a fenti szobában együtt üvöltöttük fel az utolsó refrén nanázós, kiabálós részét. Új hangszereket, hangszíneket is használtunk, az introban Viki klarinétozik, én nylon húros gitárom játszom a kíséretet, a kocsmahangulatot pedig a cimbalommal próbáltuk belecsempészni a dalba.”  

“Ezt a hangulatot tükrözi valahol a dalhoz forgatott klip is” - folytatja Lábas Viki. “Imádom a trash, számomra kifejezetten üdítő volt ez a forgatás a pálinkázással, kiskocsmákkal, folyamatos improvizálással. Semmit nem terveztünk el előre, nekiindultunk a rendezőnkkel, Miki357-el és egy kis kézikamerával, és felvettük, amit épp jónak láttunk. Ebbe belefért az állatkert, a kocsin éneklés vagy épp a mosdóban táncolás is.”    

A zenekar nyáron már néhány koncerten játszotta is a dalt, amit a közönség máris a szívébe zárt: az első sorokban már meg is tanulták a szöveget nyár végére. A banda idei utolsó budapesti nagykoncertje december 17-én, az Akvárium Klubban lesz.


forrás: Kámán Ildikó