Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Az egocentrikus és pénzközpontú működésről mesél a The Sign

Black Friday, őrült hajsza a legmenőbb darabokért, hogy a karácsonyi ajándék is azt mutassa, mennyire sok pénz van a zsebekben. A miskolci The Sign zenekar Sok pénz című dala most nagyon aktuális! A felvételhez ezúttal egy őszinte és nyers videóklip is készült!

A Szikra-díjas banda legutóbbi stúdióalbuma, a Mi fedeztük fel Amerikát dallamos indie-pop stílusán és szemfelnyitós szövegein keresztül nyert meg minket magának. A Sok pénz pedig felhívja a figyelmet mindennapjaink egocentrikus és pénzközpontú működésére.

„Manapság sokat hallani, hogy anyagias világban élünk. Én azt látom, hogy szinte semmi sem maradt körülöttünk, amit ne pénzben mérnénk. Egyre több az érdek és egyre kevesebb a szeretetkapcsolat.” – mesélte a frontember Czinke Máté szerzeménye hátterét. – „Különösen vonatkozik ez a dal a most induló Black Friday-re és ünnepi előkészületekre. Ilyenkor még fontosabb, hogy az emberi kapcsolódást és a törődést tartsuk szem előtt, ahelyett, hogy a forintban mérhető, gyorsan elavuló vagy elévülő tömegtermékeket hajszoljuk.”

A szókimondó, sallangoktól mentes kiadványhoz egy jól hasonuló klipet készített az együttes.

„Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje visszamenni a gyökereinkhez, ami a mi esetünkben egy garázs, ugyanis Miskolcon egy garázsban kezdtünk együtt zenélni 2012-ben.” – mesélte Máté.


forrás: Magneoton